Salade van perzik en burrata met parmaham en munt
Jouw adres voor de beste
met de meest persoonlijke service
Hou jij ook zo van koken en lekker eten? Dan koop je liever olijfolie bij een specialist.
Bij Olicious zit je goed.
Want wij hebben voor jou de beste Italiaanse olijfolie.
Zo geniet je het hele jaar door van lekkere extra vergine olijfolie met de zekerheid van topkwaliteit, geselecteerd door een echte Olijfolie Sommelier.
Het Olijfolie Instituut testte de kwaliteit van onze meest favoriete extra vergine olijfolies. Het resultaat: drie keer een gouden keurmerk.
Waarom is dit bijzonder?
✔️ Het Olijfolieinstituut is het enige officieel
erkende olijfolie panel in Nederland
✔️ Uitvoerig in een laboratorium geanalyseerd
✔️ Geproefd en beoordeeld door een panel van
professionele olijfolie proevers
Vind in 30 seconden de Italiaanse olijfolie die het beste bij jou past
Heerlijke herfst, het seizoen van volle smaken.
Dat vraagt om robuuste extra vergine olijfolie en de aromatische aardse smaak van truffel.
✅ Risotto
✅ Pasta en Pizza
✅ Soepen
Extra Vergine natuurlijk!
✅ Geweldig in prijs / kwaliteit
✅ Uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik
✅ Extra korting bij meer flessen
Weten waarom bakken juist wél kan en mag in Extra Vergine olijfolie? lees hier meer
Fantastische Italiaanse olijfolies uit Molise en Sicilië
Liefhebber van lekker eten?
Je vindt hier meer dan alleen olijfolie.
Van hoge kwaliteit uit Italië
vóór het weekend in huis
verzending elke maandag en woensdag
gratis vanaf €79,- (België vanaf €100,-)
kwaliteit
Altijd de beste kwaliteit extra vergine
van Italiaanse topproducenten
meer dan 40 soorten met kennis en volgens strikte criteria geselecteerd door een gecertificeerd Olijfolie Sommelier
de meest persoonlijke service
Ben je geen expert?
Mark helpt je persoonlijk aan de goede olijfolie.
Heb je vragen? Bel, app of mail dan even.
👁🗨 of gebruik de olijfolievinder
Olicious is bekend van
Jij verzot op Italië? Wij ook! En van lekker eten, en van olijfolie.
Die passie delen we graag met jou! Daarom vinden we voor jou boeren die met passie aan hun product werken. Met respect voor de natuur, de historie en de traditie van hun land en met een drive om de beste, lekkerste en meest bijzondere olie te maken.
Als wij olijfolie kopen letten we streng op hoe er gewerkt wordt. Jouw olijfolie is gegarandeerd extra vergine, op mechanische wijze koud geperst, en heeft een zuurgraad van <0,8. De beste kwaliteit en boordevol gezonde antioxidanten. Italiaanse olijfolie is hartstikke gezond en maakt deel uit van het 'mediterranean diet'. Niet voor niets wordt olijfolie in Italië vloeibaar goud genoemd.
✔️ veelal kleinschalig
✔️ getalenteerd en gepassioneerd
✔️ vele generaties kennis en de nieuwste technologie
✔️ we kennen ze persoonlijk en zijn steeds in contact
Lekkerder. Beter. Makkelijker
✔️ 100% kwaliteitsgarantie
✔️ met kennis geselecteerd en getest
✔️ met de meest persoonlijke service en keuzehulp
Mark is gecertificeerd Olijfolie Sommelier en heeft olijfolieopleidingen gevolgd in Italie en in New York, en is als proever verbonden aan een panel. Hij geeft jou altijd persoonlijk advies en helpt je met je keuze. Zijn kennis deelt hij in een Masterclass
Ben je geen expert in olijfolie kopen? Wij maken het je makkelijk de de beste olijfolie te kiezen die bij jouw gerechten past. Of je hem nu voor salades gebruikt, voor de barbecue, in de pasta of voor alledag.
Nooit meer twijfelen in de supermarkt. En ehh... nooit meer naar de supermarkt voor olie ;-)
Onze specialiteit is Italiaanse olijfolie. We selecteren op authentieke Italiaanse olijf variëteiten. Wist je dat Italië meer dan 538 verschillende variëteiten kent waarvan er meer dan 300 inheems zijn?
De term extra vergine is sinds 1960 in de Italiaanse wetgeving vastgelegd. Sinds 1987 is het verplicht een extra vergine olijfolie te onderwerpen aan een organoleptische (geur en smaak) test. De uitslag van deze test, en een vastgestelde zuurgraad van maximaal 0,8% bepalen pas echt of een olie extra vergine genoemd mag worden. Italië produceerde in de afgelopen 10 jaar gemiddeld 395.000 ton olijfolie per jaar. Daarvan mag zo'n 65% zich extra vergine noemen. Dat is dus de beste olijfolie.
Voor de fijnproever bieden we olijfolie met karakter. Dat doen we door autochtone olijfrassen te kiezen en op zoek te gaan naar monocultivar olijfolie. Dat is goede olijfolie die maar van één enkele olijfvariëteit (cultivar) gemaakt is. Dit zorgt voor 'terroir', een term die je ook wel kent van goede wijn: je proeft de typische smaak van het herkomstgebied. Italië is het land bij uitstek voor monocultivar olijfolie. Voor Italiaanse olijfolie zijn er meer dan 500 olijfsoorten om uit te kiezen. Allemaal met een eigen karakter.
Wij selecteren alleen extra vergine Italiaanse olijfolie. Dit betekent dat de olie onbewerkt na de persing of extractie een zuurgraad heeft van minder dan 0,8%, en dat deze getest is op geur en op smaak. Zo heb je de zekerheid dat je de beste olijfolie, van de hoogste kwaliteitscategorie koopt.
Laat je inspireren door onze lekkerste recepten met olijfolie.
Makkelijk en snel voor doordeweeks
Een friszoete twist voor je salade
Bestellingen worden op dinsdag ingepakt en op woensdag verzonden. Je ontvangt altijd track & trace informatie via e-mail. Zo is jouw bestelling voor het weekend in huis. Heb je heel erge haast, bel of mail ons dan, dan kijken we samen wat er mogelijk is.
Verzending binnen Nederland kost €6,95. Bestellingen vanaf €69,- worden gratis bezorgd. In België kost verzending €9,95 en is verzending gratis bij bestellingen vanaf €100,-
Dat kan op 3 manieren:
Wij zorgen altijd voor een persoonlijk en eerlijk advies.
In ons assortiment vind je een aantal olijfolies die bij de besten ter wereld horen.
Ja, olijfolie kan bederven. Daarom bewaar je hem het bestel koel en donker en gebruik je hem binnen 8-12 weken.
Nee. Wij zijn uitsluitend en volledig gespecialiseerd in Italiaanse olijfolie.
Ja dat is heel goed mogelijk. Door het rookpunt van 207 graden Celcius is extra vergine olijfolie uitermate geschikt om in te bakken. Neem wel altijd een gefilterde olijfolie.
De term koudgeperst is geen officiele term. In de regel wordt ermee bedoeld dat de olijfolie geperst of geëxtraheerd is bij temperaturen lager dan 28 graden Celsius. Dat is één van de voorwaarden om extra vergine olijfolie genoemd te mogen worden.
De term eerste persing is een onofficiële term die gerelateerd is aan historie en die totaal niet relevant is. Je kunt olijven maar één keer persen (of extraheren). Daaruit ontstaat extra vergine olijfolie, mits hij aan de juiste kwaliteitseisen voldoet.
Wel kan uit het achtergebleven pulp door raffinage en chemische processen nog een kleine hoeveelheid olijfolie worden gewonnen. Dit noemt men Pomace of Sansa. Deze soorten olijfolie zijn door de raffinage nog enkel pure vetstoffen. Geur, smaak en gezonde componenten als antioxidanten ontbreken.
Nee, in tegendeel. In ongefilterde olijfolie bevindt zich residu van vruchtvlees dat snel kan gaan fermenteren en bederven. Daarmee bederft de olijfolie. Het aanbieden van ongefilterde olijfolie is een marketingtruc die inspeelt op trends uit o.a. de biodynamische wijnwereld. Ongefilterde olijfolie kan je kopen als 'Novello' direct na de oogst. Deze dien je meteen te consumeren.
Dat lijkt misschien wel. Maar in werkelijkheid schuilt er een gevaar van oxidatie. De vaatjes in de winkel mogen dan wel ambachtelijk uitzien, maar je weet niet hoe lang de olijfolie er al in zit. Bovendien is de olijfolie in een dergelijk vaatje blootgesteld aan zuurstof, waardoor deze sneller kan bederven. Je koopt olijfolie het beste in een afgesloten donkere fles.
Denk eens aan het volgende: verwacht jij goede wijn als je deze in een winkel uit een vat tapt?
Wil je een goede olijfolie kopen dan is het volgende aan te bevelen:
meld je aan voor onze nieuwsbrief over olijfolie
ontvang regelmatig nieuwe recepten, verhalen en aanbiedingen direct in je mailbox