De top 5 meest verkochte olijfolie

Andere klanten kozen met overtuiging voor deze extra vergine olijfolies en komen er steeds weer voor terug. 

1

De 501 is jullie absolute topfavoriet en bekroond met een gouden keurmerk van het Olijfolie Instituut en een Platina Award voor best-in-class Medium fruitige olijfolie bij de Amsterdam Olive Oil Competition.

 

✅ Itrana olijfsoort uit Lazio

✅ Genummerde flessen, slechts beperkt geproduceerd

✅ Platina Award en Gouden keurmerk


2

Geweldig fris en gemaakt door maar liefst 25% echte citroenen mee te persen. Met de Limolio geef je elke salade een frisse twist. Maar je gebruikt hem ook op vis of pasta.

 

✅ Gemaakt met biologische citroenen uit Sorrento

✅ Perfecte balans tussen de citroensmaak en het karakter van de olijfolie

✅ 100% natuurlijk en geen aroma's gebruikt


3

Een olijfolie met een robuust karakter en een eerbetoon aan zijn herkomst: Puglia. De regio Puglia vertegenwoordigt zo'n 80% van de Italiaanse olijfolieproductie. De dominante olijfsoort van de regio is de robuuste Coratina. Een kleine olijf met pit. Kruidig geurend, met een stevige bitterheid en karakteristieke scherpe afdronk.

 

✅ IGP certificering

✅ Robuust in karakter door de Coratina olijfsoort

✅ Prachtige fles


4

Puglia is geliefd onder Nederlanders vanwege het heerlijke vakantieklimaat, de typische trulli en het eindeloze landschap vol olijfbomen. In het Noorden van Puglia vindt de Peranzana olijf zijn thuis. Deze eigenzinnige olijfsoort is kieskeurig en groeit alleen in de regio rondom Torremaggiore en in de Gargano. Zijn typische grasgeur is kenmerkend en maakt hem een onmisbaar maatje voor je salades. Bovendien is hij biologisch. Het familiebedrijf Visconti maakt de Monocooltivar van de oudste olijfbomen. Hij draagt daarom een Slow-Food keurmerk. En is daarnaast nog voorzien van een gouden keurmerk van het Olijfolie Instituut.

 

✅ Frisse en grassige geur

✅ Biologisch gecerticificeerd

✅ Keurmerk van Slow Food en het Olijfolie Instituut


5

Deze nieuwkomer werd in 2024 meteen een topper! De streek Molise herbergt vele culinaire verrassingen. Zo ook deze Blend van Coratina en Ascolana. De fruitigheid en geur van gras stuift je tegenmoet en in de mond is er een en al frisheid en zuiverheid. De robuustheid met een aangenaam bitter en scherp karakter maakt hem perfect bij vleesgerechten, tartaar en zuivel.

 

✅ Intens fruitige blend uit Molise

✅ Kleinschalige productie

✅ Gouden keurmerk Olijfolie Instituut


Meestverkochte aceto balsamico

1

Het perfecte recept voor een betaalbare balsamico azijn. De lange houtrijping geeft deze balsamico azijn een fijne balans tussen zoet en zuur, en een heerlijke stroperigheid. Je zet hem allround in bij vlees, salades en vis. Of gewoon een lepel als digestief na de maaltijd!

 

✅ 70% ingekookte en houtgerijpte most / 30% wijnazijn

✅ Mooie viscositeit door de houtrijping

✅ Heerlijk in combinatie met de 501 olijfolie en brood


Advies nodig?

Twijfel je over wat je zelf lekker vindt? Bel, App of mail dan even, dan bepalen we samen wat het beste bij jou past.