Online olijfolie proeverij
verrassend en leerzaam
leer op een ongedwongen manier olijfolie kennen en proeven | geen voorkennis nodig
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fi%2Fw%2Ftemp-eavnpigdrrehqqhvllvv%2Fmbakyy%2FProeven_2.png)
Wat weet je eigenlijk over olijfolie? Hoe wordt het gemaakt? En waar? Hoe smaakt en ruikt olijfolie? Hoe gezond is het? Of wil je graag weten hoe de olijfolies uit ons assortiment smaken? Tijdens deze online olijfolie proeverij leggen we het uit. Je gaat je zintuigen op scherp zetten door het proeven en beoordelen van 5 verschillende olijfolies. En bovendien: olijfolie proeven is verrassend en je leert iets nieuws.
Deze workshop is er voor iedereen, gewoon vanuit huis, online. Proef je mee?
Leuk om met je vrienden te doen, of om cadeau te geven.
Voor iedereen
Geen voorkennis nodig
- Iedereen die meer wil weten over olijfolie en zijn herkomst
- Iedereen die bewust(er) wil proeven en olijfolie wil ervaren
- Iedereen die wil weten waarom de meeste olijfolies in supermarkten niet van goede kwaliteit zijn
- Iedereen die een goede olijfolie wil kunnen onderscheiden van een slechte
- iedereen die nieuwe smaken wil ontdekken
/b.eu1.jwwb.nl%2Funsplash%2FITTqjS3UpoY.jpg)
Leerzaam!
Na de workshop weet je
- Waar olijfolie vandaan komt en hoe het gemaakt wordt
- Welke verschillende kwaliteiten olijfolie er bestaan en hoe je het etiket op een olijfoliefles moet lezen
- Welke verschillende smaakstijlen er zijn en welke je lekker vindt
- Hoe je het beste een olijfolie kiest die bij je smaak past of bij de gerechten die je maakt
- Hoe je een goede olijfolie herkent

Gewoon thuis
ca. 2 uur
- Online, dit werkt gewoon in je browser, je hoeft niets te installeren
- Theorie over olijfolie
- Proeverij van 5 verschillende olijfolies
- Je ontvangt een complete proefset thuis
- Er is een ongedwongen en gezellige sfeer
- Kleine groepen
- Er is persoonlijke aandacht en ruimschoots de tijd voor vragen en interactie

Weten hoe het er tijdens een online olijfolie proeverij aan toe gaat? Dagmar van Vertruffelijk nam deel en schreef er dit leuke artikel over. (let op, bevat spoilers)
€37,50
p.p.
- inclusief de set met alle olijfolie samples, proefformulieren, verzendkosten, en 2 uur online begeleiding en uitleg.
Data
De eerstvolgende online olijfolie proeverij
Dinsdag 18 mei 2021 | VOL |
Dinsdag 1 juni 2021 | 20:00 |
Boek direct
en kies meteen jouw datum
Groeps- of privé proeverij
Op aanvraag verzorgen wij een groeps- of privé proeverij. Dit kan ook op locatie. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons.
Live proeverij op locatie
Uiteraard is het door de restricties omtrent het Corona virus op dit moment niet mogelijke een live olijfolie proeverij te doen. Zodra dit weer kan zullen we het via deze pagina, onze socials en nieuwsbrief aankondigen. Heb je interesse? Laat het dan even weten via het onderstaande formulier of bel ons.
Contactformulier olijfolie proeven
De meest gestelde vragen over olijfolie
Voor onze online olijfolie proeverij haalden we onze inspiratie uit de vele vragen die we krijgen. Dit zijn de meest gestelde vragen over olijfolie:
- Hoe wordt olijfolie gemaakt?
- Is olijfolie gezond?
- Wat is de kwaliteit van olijfolie uit de supermarkt?
- Kan je met olijfolie bakken?
- Waar komt olijfolie vandaan?
- Welke olijfolie gebruik je voor welk gerecht?
- Zijn er verschillende kwaliteiten in olijfolie?
- Wat betekent extra vergine of extra vierge?
- Hoe kan ik zien of een olijfolie een goede kwaliteit is?
- Hoe smaakt olijfolie?
- Hoe ruikt olijfolie?
- Hoe proef je olijfolie?
- Wat zijn polyfenolen?
Het antwoord op deze vragen komt aan bod tijdens de online proeverij. Eigenlijk is het een workshop want we behandelen ook een stukje theorie en gaan vervolgens ruiken, proeven, olijfolie ontdekken en bespreken.
.
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fi%2Fw%2Ftemp-eavnpigdrrehqqhvllvv%2Fnmsjnr%2F36.jpg)
Het proeven lijkt een beetje op een wijnproeverij, hoewel we bij olijfolie proeven wat extra lucht aan de olijfolie meegeven. Wist je dat de belangrijkste taak bij het officieel proeven van olijfolie het vaststellen van defecten is? Of beter gezegd, het gebrek aan defecten. Defecten in olijfolie zorgen ervoor dat hij dan niet meer extra vergine of extra vierge genoemd mag worden.
Boer Michele Visconti tijdens de oogst in Puglia