foto: Jaap Vork
De olijfolie proeverij die bij jou past
- Ervaar de sensatie van écht goede olijfolie
- Ontdek je smaakprofiel
- Leer hoe je een goede olijfolie onderscheidt van slechte
- Olijfolie proeven op diverse manieren
PROEF ZELF THUIS
- Proef op je gemak thuis
- Sample pakket van 8 olijfolies
- Achtergrond en proeftips
- Ontdek wat je lekker vindt
MASTERCLASS
- Masterclass over olijfolie
- Kwaliteiten, smaakvarianten
- Leer goede van slechte olijfolie onderscheiden
- Proeven als een professional
- Proeverij van 5 verschillende olijfolies
- Hapje en drankje
- 3 - 3,5 uur (start om 19:00)
- Toffe locatie in Amersfoort
- Maximaal 20 personen
PROEVERIJ
on tour
- Wisselende locaties in Nederland
- Leer goede van slechte olijfolie onderscheiden
- Proeverij van 5 verschillende olijfolies
- Ontdek wat je lekker vindt
- 2 uur
Wat mag je verwachten van een olijfolie proeverij?
Olijfolie proeven is verrassend en je leert iets nieuws. Je gaat je zintuigen op scherp zetten door het proeven en beoordelen van verschillende olijfolies.
Wat weet je eigenlijk over olijfolie? Hoe wordt het gemaakt? En waar? Hoe smaakt en ruikt olijfolie? Hoe gezond is het? Of wil je graag weten hoe de olijfolies uit ons assortiment smaken? Er zijn diverse mogelijkheden olijfolie te leren kennen.
Leuk om met je vrienden te doen, of om cadeau te geven.
Waarom doe je een olijfolie proeverij?
Geen voorkennis nodig
Je staat voor het supermarktschap en je hebt geen idee welke olijfolie je moet kopen. Het kiezen van de juiste olijfolie lijkt sterk op het kiezen van de juiste wijn. Er is een veelheid een smaakrichtingen, olijfsoorten en karakters. Één ding is zeker: bij de supermarkt ben je niet aan het juiste adres.
Je doet een Masterclass olijfolie proeven of een olijfolie proeverij bij Olicious omdat:
- je foodlover bent of je graag goede ingrediënten in je keuken hebt
- je meer wil weten over olijfolie en zijn herkomst*
- je bewust(er) wil proeven en olijfolie wil ervaren
- je wil weten waarom de meeste olijfolies in supermarkten niet van goede kwaliteit zijn*
- je een goede olijfolie wil kunnen onderscheiden van een slechte*
- je favoriete smaak of smaakprofiel wil ontdekken
* dit leer je alleen tijdens een proeverij of live masterclass
Wat leer je tijdens een proeverij of live masterclass olijfolie proeven?
Je weet:
- Hoe je een goede olijfolie herkent en wat de kenmerken van slechte olijfolie zijn
- Welke verschillende smaakstijlen er zijn en welke je lekker vindt
- Hoe je het beste een olijfolie kiest die bij je smaak past of bij de gerechten die je maakt
- Waar olijfolie vandaan komt en hoe het gemaakt wordt (Masterclass)
- Welke verschillende kwaliteiten olijfolie er bestaan en hoe je het etiket op een olijfoliefles moet lezen (Masterclass)
Review olijfolie proeverij
'Als je graag meer wilt weten over olijfolie dan raad ik je de online proeverij van harte aan. Mark heeft een duidelijke passie voor olijfolie en die komt mooi over.'
Dagmar Smeets, Vertruffelijk
Wanneer zijn de workshops en masterclasses?
De eerstvolgende olijfolie proeverij of masterclass
13 september 2024 | Masterclass bij Sophie, Amersfoort |
Boek direct
Groeps- of privé olijfolie proeverij
Op aanvraag verzorgen wij een groeps- of privé olijfolieproeverij. Dit kan ook op locatie. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons.
Contactformulier olijfolie proeven
De meest gestelde vragen over olijfolie
Voor onze online olijfolie proeverij haalden we onze inspiratie uit de vele vragen die we krijgen. Dit zijn de meest gestelde vragen over olijfolie:
- Hoe wordt olijfolie gemaakt?
- Is olijfolie gezond?
- Wat is de kwaliteit van olijfolie uit de supermarkt?
- Kan je met olijfolie bakken?
- Waar komt olijfolie vandaan?
- Welke olijfolie gebruik je voor welk gerecht?
- Zijn er verschillende kwaliteiten in olijfolie?
- Wat betekent extra vergine of extra vierge?
- Hoe kan ik zien of een olijfolie een goede kwaliteit is?
- Hoe smaakt olijfolie?
- Hoe ruikt olijfolie?
- Hoe proef je olijfolie?
- Wat zijn polyfenolen?
Het antwoord op deze vragen komt aan bod tijdens de online workshop en de live masterclass. We behandelen ook een stukje theorie en gaan vervolgens ruiken, proeven, olijfolie ontdekken en bespreken.
.
Het proeven lijkt een beetje op een wijnproeverij, hoewel we bij olijfolie proeven wat extra lucht aan de olijfolie meegeven. Wist je dat de belangrijkste taak bij het officieel proeven van olijfolie het vaststellen van defecten is? Of beter gezegd, het gebrek aan defecten. Defecten in olijfolie zorgen ervoor dat hij dan niet meer extra vergine of extra vierge genoemd mag worden.
Boer Michele Visconti tijdens de oogst in Puglia