OVER OLICIOUS

Olicious - Italiaanse olijfolie is er voor Italiëliefhebbers, kookgekken, mensen met smaak en iedereen die van lekker eten houdt. Met als doel de beste smaken van Italië op jouw tafel te brengen. Vanuit de overtuiging dat je alleen met passie en aandacht het beste product kan maken, én aan de man kan brengen. En vanuit de overtuiging dat alleen goede olijfolie een toevoeging is aan je gerechten, en alleen goede olijfolie gezond is. Wij zetten ons ervoor in olijfolie uit de anonimiteit te halen en om te laten zien dat een goed gekozen olijfolie een echte toevoeging aan een gerecht is. In de keuken verdient olijfolie net zoveel aandacht als de liefde en aandacht die hij heeft gekregen tijdens het proces van olijfboom tot olie. Onze focus is 100% op Italiaanse olijfolie. Dit is niet omdat wij Spaanse of Griekse olijfolie niet goed vinden, maar omdat ons hart nu eenmaal bij Italië ligt.

 

Bij olicious lezen, leren en proeven we iedere dag meer over olijfolie. Het is onze missie die kennis met jou te delen en ervoor te zorgen dat iedereen goede olijfolie kan kopen en waarderen. Tevens promoten we de zogenaamde monocultivars. Dat zijn olijfolies met karakter. Gemaakt van een specifieke olijfsoort. Vaak ook nog heel specifiek voor het herkomstgebied. Echt lekker!

 

Bij olicious inspireren we je ook met recepten. Natuurlijk veel Italiaanse, maar zeer zeker ook andere recepten. Één ding staat centraal: het gebruik van lekkere extra vergine olijfolie, zodat jouw gerecht die heerlijk finishing touch krijgt. A tavola! 

 

Lees hier mijn verhaal over hoe Olicious geboren werd op de dag dat Italië voor het eerst in lockdown ging.

Maak kennis met Mark

olicious | Italiaanse olijfolie | Mark Lemmens

Ciao! Ik ben Mark. Gek van lekker eten, koken, wijn en het goede leven. Gek van Italië sinds ik voor het eerst het woord 'ciao' hoorde. Sinds die tijd denk ik dat het in mijn DNA zit. Zodra ik een voetstap in Italië zet komt er een soort gelukzalig gevoel op van thuiskomen. Ik zoek met een noodgang de eerste koffiebar op voor een caffè, of het nu langs de snelweg, op een luchthaven of in een dorp is. Zo rond een uurtje of 4 in de middag drink ik een Campari-Spritz als Aperitivo. Herkenbaar? Welkom in mijn wereld :-)

olicious | fiat 500

Ik hou van de Italiaanse cultuur en gebruiken en ik ga er met gemak in op. Dolce far niente, een levenskunst die alleen de Italianen kennen, maar die ik iedereen kan aanbevelen. Ik ben talloze keren op reis geweest in Italië, zowel zakelijk als privé. Ook heb ik een een B&B uitgebaat in Le Marche. In die tijd heb ik pas echt kennisgemaakt met hoe het is om te leven in dit prachtige land. Nog meer heb ik gezien hoe Italianen van maaltijd naar maaltijd leven. Ik hou van de eenvoud van het Italiaanse eten.  Mogelijk gemaakt door pure en goede ingrediënten. Ik heb kennis gemaakt met hardwerkende olijfboeren, wijnboeren en restauranthouders. Een voor een werkend vanuit hun passie voor de natuur, de traditie en het product. En die passie wil ik op jou overbrengen. Door de mooiste Italiaanse olijfolie voor jou te selecteren, 100% Italiaans van de boom tot in de fles, van de beste kwaliteit en bereid door mensen die er 100% voor gaan. Extra vergine olijfolie, een op en top gezond product, boordevol antioxidanten en onverzadigde vetten. Een wezenlijk onderdeel van het 'Mediterranean Diet', waardoor mensen bovengemiddeld oud worden.

 

Inmiddels heb ik zelf olijven geoogst, het productieproces van dichtbij meegemaakt en ben ik continu bezig mijn kennis van olijfolie te vergroten. Een paar keer per jaar ben ik in Italië en bezoek ik nieuwe en bestaande olijfoliemakers. Het persoonlijke vertrouwen is voor mij heel belangrijk.

 

Met Olicious - Italiaanse olijfolie is het mijn missie de puurheid van en kennis over extra vergine olijfolie en toewijding van hardwerkende mensen bij jou thuis op tafel te brengen. Ik wil Italiaanse olijfolie en de mensen die hem maken uit de anonimiteit halen en een welverdiend podium geven als ultieme smaakmaker in jouw keuken en jouw eten. Een avontuur dat volop in ontwikkeling is en dat ik graag met je deel. Blijf op de hoogte meld je aan voor onze nieuwsbrief

Heb je vragen, mail of bel of app me dan!

 

A presto!

olicious | gelateria
olicious | aperitivo
olicious | Mark en Francesco Agresti

Olicious in de media

Algemeen Dagblad 27 augustus 2022

In samenwerking met Birra Moretti

Olicious-AD-augustus 2022
Olicious-AD-augustus 2022
318 downloads

Brabants Dagblad online

In samenwerking met Birra Moretti

Olicious-BD-Augustus 2022

In de buurt Den Bosch

In samenwerking met Birra Moretti

In de buurt Den Bosch-Olicious-Olijfolie