Salade van perzik en burrata met parmaham en munt

Een heerlijke combinatie van smaken

 

 

Dit gerecht serveer je in een handomdraai als bijgerecht bij je zomerse barbecue. Zoete perzik, iets zoute ham, romige burrata, fruitige olijfolie en frisse geven een heerlijke smaakexplosie. 

 

 

Wedden dat iedereen hem heerlijk vindt!

 

Burrate, Perzik, Parmaham

Foto: Marc Schumacher  eteneteneten

Recept

(voor 6-8 personen)

 

  • 400 gr perzik ontpit en in partjes gesneden
  • 400 gr wilde perzik, ontpit, ook in partjes
  • 1 burrata in stukjes gescheurd
  • 80 gr Parmaham in stukjes gescheurd
  • 1 halve citroen voor de zest (bij voorkeur biologisch)
  • Grof zeezout
  • Peper
  • Handjevol muntblaadjes
  • 3-4 eetlepels extra vergine olijfolie (in dit recept wordt de 501 Altitudo van Agresti gebruikt. Deze versterkt mooi de smaak van de perzik en burrata zonder te overheersen)

 

Leg de perziken op een bord en leg ertussen
1 burrata in stukjes gescheurd
80 gr Prosciutto di Parma San Pietro in stukjes gescheurd

 

Bereiding

  1. Leg de perziken op een bord 
  2. Verdeel de in stukken gescheurde burrata en Parmaham ertussen
  3. Besprenkel rijkelijk met de extra vergine olijfolie
  4. Rasp de zest (alleen het gele van de schil) van de citroen eroverheen
  5. Maak op smaak met zout en peper
  6. Maak af met de muntblaadjes

 

 

Buon Appetito!

Burrate met perzik ham en munt

Over dit recept

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Marc Schumacher van eteneteneten.