Bucatini zorgt voor een lekkere bite in dit gerecht
Bucatini is een wat dikke holle sliertenpasta. Je zou zeggen dikkere spaghetti, maar bucatini is hol van binnen en daarom heeft het een andere bite!
Lekker voor iemand die eens iets anders wil...
Foto: Marc Schumacher eteneteneten
Recept
(voor 4 personen)
Voor de bouillon
- 300 gr gamba’s alleen de kop, schil/pootjes
- 500 ML water
- 3 teentjes knoflook gekneusd
- 1 gele ui in 4 stukken gesneden incl. schil
- 1 bos peterselie alleen de steeltjes
- 1 halve wortel in de lengte gesneden
- 2 stelen bleekselderij gehalveerd
- 2 laurierbladeren
- Zeezout
- Zwarte peper
Als alternatief zou je een kant-en-klare visbouillon kunnen nemen.
En verder
- 300 gram Bucatini No 6 of gewone spaghetti, maar die heeft wat minder bite
- 300 gram Gamba's, gepeld (de schalen gebruik je dus voor de bouillon)
- 2 bananensjalotjes in ringen gesneden
- 3 teentjes knoflook in plakjes gesneden
- 1 halve TL chilivlokken
- 1 pot van 320 gr gele kerstomaatjes in passata van Visconti
-
1 half bosje peterselie fijngesneden
- Olijfolie (501 Altitudo van Agresti 1902)
Bereiding
Bouillon
- Bak de Gambakoppen en -schillen kort aan in een pan met een beetje olijfolie. Voeg water en de rest van de bovenstaande ingrediënten toe.
- Laat je bouillon 30 min zachtjes koken en zeef de bouillon en bewaar hem
Pasta en saus
- Bak in een droge bakpan je schoongemaakte gamba’s 3 min per kant
- Bak in een grote koekenpan in een scheut olijfolie de sjalotjes, knoflook en chilivlokken
-
Voeg de gele kerstomaatjes in passata toe en wat visbouillon
-
Stoof je kerstomaatjes in 15 min gaar
-
Kook in de tussentijd je bucatini no 6 al dente en voeg deze samen met een schep kookvocht bij je saus
-
Maak af met de fijgesneden peterselie
-
Op smaak maken met
Zeezout
Zwarte peper
Buon Appetito!
Over dit recept
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Marc Schumacher van eteneteneten.