Waarom je de beste olijfolie koopt bij een expert


Olijfolie specialist Mark Lemmens

Een olijfoliespecialist helpt je aan de beste olijfolie.

Als liefhebber van extra vergine olijfolie is het belangrijk om te beseffen dat er grote variatie bestaat in de kwaliteit van olijfolie die op de markt verkrijgbaar is. Het vinden van een goede extra vergine olijfolie kan een uitdaging zijn, vooral als je niet weet waar je op moet letten. Het is daarom een goed idee om olijfolie bij een expert te kopen.

  • Een expert kan helpen bij het vinden van een goede kwaliteit extra vergine olijfolie die past bij jouw smaakvoorkeuren.
  • Een expert kan informatie verstrekken over de oorsprong, olijfsoorten, productieproces en certificeringen die de kwaliteit van de olie garanderen.
  • Een expert kan je adviseren over de verschillende toepassingen van olijfolie in de keuken en hoe je de olie het beste kunt gebruiken bij het bereiden van verschillende gerechten.
  • Een expert kan je informeren over de juiste bewaar- en gebruiksmethoden van olijfolie, zodat je optimaal kunt genieten van je aankoop.

Olijfoliespecialist Mark Lemmens

Mark is de olijfoliespecialist bij en de oprichter van Olicious. Hij vindt voor jou de allermooiste parels van olijfolie in Italië. De persoonlijke band met de boer is voor Mark het allerbelangrijkst. 'Alleen door een persoonlijke band kan je aanvoelen wat er in de olijfgaarden gaande is', zegt Mark. 

 

Dit persoonlijke vertaalt hij door naar klanten. Daarom kan je altijd contact opnemen bij vragen. Persoonlijk betekent niet alleen het gesprek of het advies. Het betekent ook dat je via de website advies krijgt voor jouw smaak of toepassing met bijvoorbeeld de olijfolievinder.

Olijfolieopleiding bij O.N.A.O.O. in Italië

Diploma uitreiking ONAOO

Mark volgde de Technical Course bij O.N.A.O.O. in Italië. Deze oudste olijfolieschool ter wereld traint olijfoliespecialisten, olijfboeren, molenaars en blenders.

 

Jij profiteert van die kennis en krijgt gedegen advies op alle facetten van olijfolie. Daarnaast kan je bij Olicious een Masterclass of proeverij volgen, waarin je meer leert over olijfolie of je eigen smaak leert kennen.

Professioneel olijfolie proever

Bij het Olijfolie Instituut

Na diverse trainingen door Olijfoliesommelier Wilma van Grinsven-Padberg werd Mark gevraagd lid te worden van het proefpanel van het Olijfolie Instituut. Het Olijfolie Instituut keurt en beoordeelt olijfolies voor de Nederlandse en Belgische markt. Het is het enige officieel erkende olijfolie panel van Nederland. 

 

Mark beoordeelt zo'n 10 olijfolies per week op kwaliteit en neemt die ervaring ook weer mee bij de het maken van zijn eigen selecties.

Meer weten over extra vergine olijfolie. Lees hier