Wat is extra vergine olijfolie

Extra Vergine Olijfolie is 100% puur en gezond vruchtensap. Geperst uit het vruchtvlees en de pit van de olijf. Op mechanische wijze, zonder verhitting en zonder toevoeging van andere stoffen. Hoe sneller na de oogst hoe beter, maar maximaal binnen 24 uur. Het wordt ook wel ‘eerste’ of ‘koude’ persing genoemd. Deze persing levert de hoogste kwaliteit olijfolie op. Door de mechanische persing bij lage temperatuur behoudt de olie alle componenten, aroma’s, en smaken, vitamines en voedingsstoffen die het van nature in zich heeft. Simpel. En dat al eeuwenlang.

olicious | Olijfproductie, reiniging van de olijven in een machine

Er zijn meer dan 1500 soorten olijven. Uit een groot deel daarvan kan olie gewonnen worden. In Italië komen alleen al 538 geregistreerde olijfsoorten voor.

 

Extra vergine olijfolie is de ultieme smaakmaker. Op je salade, vlees vis en groente, of bij een stukje brood. Juist omdat een goede en extra vergine olijfolie rijk is aan geur en smaak. Net als bij goede wijn is er regelgeving om de kwaliteit en de herkomst te onderscheiden, te bewaken en te garanderen. Deze zijn door de EU vastgesteld.

Het allerbeste voor jou

Bij Olicious draait alles om Extra Vergine Olijfolie. Daarbij selecteren we op de hoogste kwaliteit en zoeken we bewust naar een zeer lage zuurgraad. Daarnaast kijken we ook gedetailleerd naar het productieproces, van cultivatie en oogst tot persen. Hoe kiest de boer zijn oogstmoment, wat doet hij eraan om oxidatie na de oogst te voorkomen, welke technologie zet hij in de oliemolen in? Want we willen alleen de allerbeste beleving van olijfolie voor jou.

olicious | extra vergine olijfolie palazzo di varignana

‘Ik kan me niet herinneren dat in mijn moeders keuken olijfolie werd gebruikt toen ik jong was. En als je op vakantie naar Spanje ging werd je gewaarschuwd. 'Ze maken alles met olijfolie, daar ga je van aan de schijterij'

Mark Lemmens – oprichter van Olicious


meer weten?

Wil je meer weten over olijfolie? Tijdens een proeverij met mini-masterclass vertelt Mark meer over olijfolie en kan je de verschillen zelf proeven.