Olijfolie voor bakken, braden en marineren

Voordelig bakken, braden en marineren in extra vergine olijfolie

Een van de meest gestelde vragen over olijfolie is of je er in kan bakken. Dat kán! Je kan zelfs heel goed bakken in olijfolie.. Alleen is het zonde daar een prijzige olijfolie voor te gebruiken. Daarom hebben we hiervoor nu een voordelige extra vergine olijfolie. 

Bakken, braden en marineren in extra vergine olijfolie is niet alleen gezond en lekker, het is nu ook nog eens een stuk voordeliger. Van Azienda del Carmine hebben we een heel milde blend waarmee je uitstekend kan bakken, braden en marineren. Die mag dus niet ontbreken in jouw keuken. 

Hij is er in een fles van 750 ml of een 'Sacc'olio' van 1,5 liter. Vanuit de Sacc'olio vul je gemakkelijk via het tapkraantje je eigen olijfoliefles. Door het vacuum in de zak blijft de kwaliteit van de olijfolie gedurende lange tijd goed, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een blik.

De olie kan goed verhit worden doordat hij heel stabiel is vanwege de onverzadigde vetzuren. Dit kan tot wel 207 graden Celcius (het rookpunt) als je hem snel verwarmt, bijvoorbeeld op een kookplaat. 

Voor bakken in olijfolie adviseren we altijd eerst de pan heet te laten worden. Pas dan doe je de olijfolie en je vlees of groenten erin. Meer achtergrond hierover vind je in dit artikel.