• Italiaanse olijfolie direct van de makers
  • Persoonlijke selectie van de beste kwaliteit
  • Thuisbezorgd
  • Wij helpen je een keuze te maken

OLIJFOLIE BLOG

Italiaanse Olijfolie en meer


Kan olijfolie bederven?

Olijfolie wordt slecht onder invloed van licht, lucht, warmte en tijd. In tegenstelling tot wijn is olijfolie geen product dat kan rijpen en met de tijd beter wordt. Een geopende fles consumeer je dan ook het best binnen 8 tot 12 weken. Vooral bij aanraking met lucht, wat bij een geopende fles het geval is, kan olijfolie bederven. Er vindt dan oxidatie plaats. Je herkent een bedorven olijfolie aan de geur van wax, vetkrijtjes of zwarte olijftapenade. Ruik je dat, dan is je olijfolie niet meer goed en is hij ranzig geworden. Soms kan je bij bedorven olijfolie ook andere geuren waarnemen, zoals zuur of schimmelachtig. Gebruik hem dan niet meer.

Lees meer »

De beste olijfolie ter wereld

Maar liefst 7 extra vergine olijfolies uit ons assortiment behoren tot de beste olijfolies ter wereld. Met gouden awards in New-York, Dubai, Japan, Italië en Nederland! Daar zijn wij, samen met onze olijfoliemakers, ontzettend trots op.

Lees meer »

Is olijfolie gezond?

Naar de gezondheidsvoordelen van olijfolie wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. In hoeverre is olijfolie gezond? Inmiddels is bewezen dat het gebruik van olijfolie helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziektes, alzheimer en kanker. Bovendien draagt het bij aan de verlaging van Cholesterol.

Lees meer »

Olijfolie met het keurmerk van het Olijfolie Instituut

Ik proef al mijn olijfolies twee keer blind vóór ik de keuze maak ze in mijn assortiment op te nemen. Ik beoordeel ze verder aan de hand van 14 criteria volgens Internationale standaarden. In januari sprongen er twee bijzondere uit en ik besloot ze aan te bieden aan het panel van het Olijfolie Instituut. 

Lees meer »

Massimo Ambrosio - de Beethoven onder de olijfoliemakers

Met het vinden van goede en lekkere olijfolie zijn we dagelijks bezig. Maar soms loop je per toeval tegen iets heel bijzonders aan. In Cilento maakte ik kennis met Massimo Valentino Ambrosio. Deze bijzondere man noem ik de Beethoven onder de olijfoliemakers, maar daarmee doe ik hem waarschijnlijk nog te kort. Van Massimo mochten we een paar doosjes pareltjes mee naar huis nemen. Een tweetal bekroonde en waanzinnig lekkere olijfolies.

Lees meer »

UNO.7, een pareltje uit Cilento

Met het vinden van goede en lekkere olijfolie zijn we dagelijks bezig. Maar soms loop je per toeval tegen iets heel goeds aan. Dit was het geval op vakantie in Cilento, waar we op onze Agriturismo een parel van een olijfolie vonden: De UNO.7 (uno punto sette).

Lees meer »

5 tips om een goede olijfolie te herkennen

Hoe kies je de beste olijfolie? En hoe weet je dat je een goede kwaliteit olijfolie kiest? Begin in ieder geval altijd met een extra vergine olijfolie. Dat is olijfolie van de beste kwaliteit, op een mechanische wijze gemaakt en vrij van smaak- en geurafwijkingen.

Lees meer »

Smaakprofielen olijfolie

Olijfolie is een enorme smaakmaker en kan -mits juist toegepast- echt iets toevoegen aan je gerecht. Officieel zijn er 3 categorieën, namelijk delicaat (of mild), medium en robuust. Als je onze website al eens bezocht hebt, is je vast opgevallen dat we bij elk product vermelden in welke categorie de olijfolie valt. Als je de kenmerken van deze categorieën kent dan wordt olijfolie kopen een stuk makkelijker. We leggen het graag aan je uit.

Lees meer »

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief