Carpaccio

Klassieker maar dan anders

Maak van een carpaccio je eigen feestje. Er is geen vast recept voor, hoewel voor de Italianen geldt 'hoe simpeler hoe beter'. Hieronder mijn fantasierecept

 

Dit heb je nodig

voor 6 personen (voorgerecht)

  • 500 gram Ossenhaas, in flinterdunne plakjes 

(Vraag je slager om dit in flinterdunne plakjes te snijden. En belangrijk: het vlees moet dwars op de draad gesneden zijn, dan is het mals)

  • Sap van 1 citroen
  • 1 citroen
  • 40 gram pijnboompitjes, geroosterd
  • 12 cherrytomaatjes, in kwarten
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • 4 eetlepels zwarte olijven, in plakjes
  • 50 gram rucola
  • 60 gram parmiggiano (geraspt of aan 1 stuk)
  • Een handjevol peterselie, fijngesneden
  • Olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereiding

Verdeel de plakjes ossenhaas over de 6 borden en besprenkel licht met citroensap. Je kan het sap met een kwastje over het vlees verdelen. Bestrooi het vlees met zout en peper Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

 

Rooster de pijnboompitten in een droge pan totdat ze een kleurtje hebben.

 

Boen de citroen schoon, snijd in schijfjes en snijd de schijfjes in stukjes. 

 

Verdeel alle bovenstaande ingrediënten speels over het vlees. Verdeel de rucola over de borden en maak je gerecht af door er de Parmiggiano overheen te raspen, en als laatste de peterselie.

 

Strooi er nog wat zout en peper overheen en maak royaal af met een fruitige olijfolie met een flink pepertje. Wij gebruiken hiervoor de biologische Raggiola uit Le Marche van Conventino Monteciccardo.

 

Tip:

Hou je van truffel, besprenkel je carpaccio dan met wat druppels truffelolie.