Een friszoete twist voor je salade
Soms kan een bladsalade met wat groentjes voor de lunch of als bijgerecht erg lekker zijn. Dan kan een dressing niet ontbreken. Deze snelle dressing (of mooi gezegd, vinaigrette) met tomaat is snel klaar en super lekker.
Sprenkel hem ook eens over een dikke snee geroosterd brood, al dan niet met een plakje San Daniele of Parmaham. Delizioso!
(bereidingstijd 5 minuten)
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 3-4 eetlepels witte wijn azijn (proef even en voeg meer of minder toe naar smaak)
- 4 rijpe tomaten of 6 kleinere aromatische tomaten
- 1/2 bosje basilicum
- peper en zout
Bereiding
Snijd de tomaten in 4 parten en snijd de zaadlijsten eruit.
Pureer de zaadlijsten met de olijfolie, basilicum (inclusief de steeltjes) en witte wijnazijn in de blender of keukenmachine.
Breng op smaak met peper en zout.
Tip:
Heb je geen verse basilicum 🌿, vervang dan de helft van de extra vergine olijfolie door basilicum olijfolie.
Variatietip: de Basilicolio van Conventino
Ook heerlijk: rasp een kwart teentje knoflook door de dressing voor wat meer pit