Heerlijk en makkelijk
In een handomdraai zet je deze heerlijke pesto op tafel.
Dit heb je nodig
Keukenmachine/blender
- 40 gram basilicumblaadjes
- 40 gram pijnboompitten
- 40 gram grana padano kaas in stukken
- 0,5 teentje knoflook
- 50 ml Extra Vergine Olijfolie (blend)
- Peper en zout
Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan een kleurtje.
Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes.
Snijd de grana padano in kleinere stukken
Maal de basilicum, grana padano, pijnboompitten, de knoflook* en helft van de olijfolie in de keukenmachine. Voeg beetje bij beetje en naar smaak verder olijfolie toe totdat de pesto een mooie structuur heeft.
Breng verder op smaak met zout en peper.
Tip: voor een frisse zomerse touch doe je er 2 theelepels citroen olijfolie bij.
*Voor een minder pittige pesto gebruik je de helft of helemaal geen knoflook.
Bewaartip:
Afgedekt met een laagje olijfolie is je pesto enkele dagen houdbaar in de koelkast.
Langer bewaren? Gebruik het ijsblokjesbakje uit je vriezer om de pesto in te vriezen in blokjes en bewaar ze voor later in de vriezer. Zo heb je altijd en snel iets lekkers voor bij de borrel of bij brood.