• Italiaanse olijfolie direct van de makers
  • Thuisbezorgd
  • Kies gemakkelijk en snel de beste olijfolie
  • Olijfolieproeverijen

Visconti - Storie di Terra

De typische smaak van Puglia

Kaart Puglia Italië | Olicious

Monocultivar Peranzana

fruitig en vol karakter uit Torremaggiore in Puglia

ideaal voor salades en vis 🥬 🐟 

lees hier meer over monocultivar

Blend Coratina & Peranzana

proef het robuuste karakter van Puglia

aanrader voor pizza, pasta en vleesgerechten 🍕 🍝 🥩 

Monocooltivar

een bijzonder monocultivar gemaakt van olijven van eeuwenoude bomen

uitgesproken groen en grassig

Condimenti (met een smaak)

Fris of heet, en superlekker

Cadeausets

De lekkerste extra vergine olijfolie uit Puglia in mooie cadeauverpakking

Kies de combinatie van olijfolie van je eigen voorkeur

Combinaties

Handig en compleet voor in jouw keuken

Tafelolijven

Smaakvolle traditionele Peranzana tafelolijven uit Torremaggiore met een bijzonder verhaal

Advies nodig?

Twijfel je over wat je zelf lekker vindt? Bel, App of mail dan even, dan bepalen we samen wat het beste bij jou past.

Over Visconti - Storie di Terra

olicious | italiaanse olijfolie | de olijfgaard van Visconti Storie dit Terra
olicious | de olijfgaard van Visconti | Italiaanse olijfolie

In het Noorden van Puglia, aan de rand van de Gargano vinden we de olijfgaarden van Visconti. Het bedrijf bevindt zich in Torremaggiore, één van de 3 gemeentes in Puglia waar de Peranzana olijven groeien. Met Luigi en Leonardo Visconti heeft de derde generatie Visconti zijn intrede gedaan in het bedrijf. Samen met Michele en Guiseppe Visconti runnen zij een modern olijfoliebedrijf waarbij innovatie en kennis hand in hand gaan. 

 

De olijfgaarden zijn verspreid over 35 ha en liggen op 169 meter boven zeeniveau. Per jaar wordt er zo'n 250.000 kg olijven geoogst, deels van bomen van meer dan 200 jaar oud. Dankzij het microklimaat en de zeer vruchtbare grond van de streek worden hier al generaties lang producten van hoge kwaliteit geoogst en geproduceerd. Van olijfolie tot wijn, en van tomaten tot tarwe, groenten en fruit. En van die ene bijzondere olijfsoort: de Peranzana

Peranzana

De Peranzana cultivar is een olijfsoort die nogal kieskeurig is. Hij groeit alleen in het gebied rondom Torremaggiore en nergens anders. Dit komt door het daar aanwezige microklimaat. De Peranzana is een van oorsprong Franse olijfsoort, die voor kwam in de Provence. Het woord Peranzana is en verkeerd uitgesproken dialect woord voor Provence. Probeer je een Peranzana ergens anders te planten dan kom je bedrogen uit. Hij zal het vertikken om te groeien en olijven te geven!

Peranzana monocultivars

Het karakter van de Peranzana olijf en het terroir van Torremaggiore heeft de familie Visconti in een drietal schitterende producten omgezet. Daarvan 2 monocultivar olijfolies en gepekelde tafelolijven. Monocultivar olijfolie vertegenwoordigt het karakter van een olijf en zijn terroir. Meer hierover lees je hier.

Monocooltivar

De monocooltivar is gemaakt van een selectie van de beste Peranzana olijven uit de olijfgaard. Deze komen uitsluitend van bomen van meer dan 200 jaar oud en worden vroeg geoogst zodat het organoleptische karakter van de olijven het best tot zijn recht komt.

olicious | italiaanse olijfolie monocooltivar | peranzana | visconti

Door het gebruik van ultrasone technologie tijdens het persen van de olijven slaagt Visconti erin een uiterst karaktervolle Peranzana olijfolie te produceren met een hoog aandeel polyfenolen. Tevens mag deze olijfolie het Slow Food predikaat dragen.

Unico

olicious | italiaanse olijfolie Unico | peranzana | Visconti

De Unico is ook uitsluitend gemaakt van Peranzana olijven uit de eigen olijfgaarden geeft een milde tot medium fruitige smaak. Dat maakt hem ideaal voor salades en vis. Ook deze Italiaanse olijfolie wordt gemaakt met de modernste productietechniek. 

Olive Peranzana in salamoia

De Peranzana is een olijf die 'dual purpose' is. Je kan er uitstekende olijfolie én smakelijke tafelolijven van maken. Hiervoor worden de wat grotere en rijpere olijven met de hand geoogst.

olicious | peranzana olijven | visconti

Deze worden geconserveerd in pekel. Dit is een gangbare en natuurlijke manier van conserveren. Na enkele maanden zijn de olijven geschikt voor consumptie. 

Olicious | Visconti Italiaanse Olijfolie Oogst
olicious | Visconti logo