Visconti - Storie di Terra

De typische smaak van Puglia

Kaart Puglia Italië | Olicious

Monocooltivar Peranzana

een bijzonder monocultivar gemaakt van olijven van eeuwenoude bomen

  1. uitgesproken groen en grassig

Met de monocooltivar lijn gaan de Visconti's een stap verder dan 'gebruikelijk'. Het oogsten van de olijven is handwerk. De eeuwenoude bomen lenen zich niet voor machinaal oogsten. En deze grande dames van de olijfgaarden verdienen respect. De verwerking gebeurt vervolgens met de modernste technologie. Zo koel mogelijk, en in een zuurstofvrije omgeving worden de olijven eerst geplet, gemengd en vervolgens in een centrifuge getransformeerd tot extra vergine olijfolie. De opbrengst krijgt een boost door het gebruik van ultrasoon geluid, zodat zelfs de laatste druppel olie uit de olijf gewonnen wordt. 

 

Voor de Monocooltivar Peranzana is de productieketen inmiddels 100% biologisch. De Denocciolato wordt voor het persen eerst ontpit, waardoor de olie een zachter karakter krijgt. Beide olijfolies zijn Slow Food gecertificeerd, een erkenning voor duurzame landbouw en het instandhouden van eeuwenoude olijfgaarden.

Tomaten

Advies nodig?

Twijfel je over wat je zelf lekker vindt? Bel, App of mail dan even, dan bepalen we samen wat het beste bij jou past.

Over Visconti - Storie di Terra

olicious | italiaanse olijfolie | de olijfgaard van Visconti Storie dit Terra
olicious | de olijfgaard van Visconti | Italiaanse olijfolie

In het Noorden van Puglia, aan de rand van de Gargano vinden we de olijfgaarden van Visconti. Het bedrijf bevindt zich in Torremaggiore, één van de 3 gemeentes in Puglia waar de Peranzana olijven groeien. Met Luigi en Leonardo Visconti heeft de derde generatie Visconti zijn intrede gedaan in het bedrijf. Samen met Michele en Guiseppe Visconti runnen zij een modern olijfoliebedrijf waarbij innovatie en kennis hand in hand gaan. 

 

De olijfgaarden zijn verspreid over 35 ha en liggen op 169 meter boven zeeniveau. Per jaar wordt er zo'n 250.000 kg olijven geoogst, deels van bomen van meer dan 200 jaar oud. Dankzij het microklimaat en de zeer vruchtbare grond van de streek worden hier al generaties lang producten van hoge kwaliteit geoogst en geproduceerd. Van olijfolie tot wijn, en van tomaten tot tarwe, groenten en fruit. En van die ene bijzondere olijfsoort: de Peranzana

Peranzana

De Peranzana cultivar is een olijfsoort die nogal kieskeurig is. Hij groeit alleen in het gebied rondom Torremaggiore en nergens anders. Dit komt door het daar aanwezige microklimaat. De Peranzana is een van oorsprong Franse olijfsoort, die voor kwam in de Provence. Het woord Peranzana is en verkeerd uitgesproken dialect woord voor Provence. Probeer je een Peranzana ergens anders te planten dan kom je bedrogen uit. Hij zal het vertikken om te groeien en olijven te geven!

Tomaten

De familie Visconti maakt niet alleen de heerlijkste olijfolie. Onder de Pugliese zon rijpen ook de lekkerste tomaten. Geheel volgens Italiaanse traditie conserveren ze om later in het jaar te gebruiken. Van speciale percelen en deel van oervarianten maken ze passata, gepelde- en ingemaakte tomaten.

Olicious | Visconti Italiaanse Olijfolie Oogst
olicious | Visconti logo