Visconti - Storie di Terra
De typische smaak van Puglia

Monocultivar Peranzana
fruitig en vol karakter uit Torremaggiore in Puglia
ideaal voor salades en vis 🥬 🐟
Monocooltivar
een bijzonder monocultivar gemaakt van olijven van eeuwenoude bomen
- uitgesproken groen en grassig
Tomaten
Advies nodig?
Over Visconti - Storie di Terra


In het Noorden van Puglia, aan de rand van de Gargano vinden we de olijfgaarden van Visconti. Het bedrijf bevindt zich in Torremaggiore, één van de 3 gemeentes in Puglia waar de Peranzana olijven groeien. Met Luigi en Leonardo Visconti heeft de derde generatie Visconti zijn intrede gedaan in het bedrijf. Samen met Michele en Guiseppe Visconti runnen zij een modern olijfoliebedrijf waarbij innovatie en kennis hand in hand gaan.
De olijfgaarden zijn verspreid over 35 ha en liggen op 169 meter boven zeeniveau. Per jaar wordt er zo'n 250.000 kg olijven geoogst, deels van bomen van meer dan 200 jaar oud. Dankzij het microklimaat en de zeer vruchtbare grond van de streek worden hier al generaties lang producten van hoge kwaliteit geoogst en geproduceerd. Van olijfolie tot wijn, en van tomaten tot tarwe, groenten en fruit. En van die ene bijzondere olijfsoort: de Peranzana
Peranzana
De Peranzana cultivar is een olijfsoort die nogal kieskeurig is. Hij groeit alleen in het gebied rondom Torremaggiore en nergens anders. Dit komt door het daar aanwezige microklimaat. De Peranzana is een van oorsprong Franse olijfsoort, die voor kwam in de Provence. Het woord Peranzana is en verkeerd uitgesproken dialect woord voor Provence. Probeer je een Peranzana ergens anders te planten dan kom je bedrogen uit. Hij zal het vertikken om te groeien en olijven te geven!
Tomaten
De familie Visconti maakt niet alleen de heerlijkste olijfolie. Onder de Pugliese zon rijpen ook de lekkerste tomaten. Geheel volgens Italiaanse traditie conserveren ze om later in het jaar te gebruiken. Van speciale percelen en deel van oervarianten maken ze passata, gepelde- en ingemaakte tomaten.

