Visconti - Storie di Terra
De typische smaak van Puglia
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fi%2Fw%2Ftemp-eavnpigdrrehqqhvllvv%2F56i6do%2FMapItalyPuglia300x300.png)
Monocultivar Peranzana
fruitig en vol karakter uit Torremaggiore in Puglia
ideaal voor salades en vis 🥬 🐟
Monocooltivar
een bijzonder monocultivar gemaakt van olijven van eeuwenoude bomen
- uitgesproken groen en grassig
Condimenti (met een smaak)
Fris of heet, en superlekker
Combinaties
Handig en compleet voor in jouw keuken
Advies nodig?
Over Visconti - Storie di Terra
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fi%2Fw%2Ftemp-eavnpigdrrehqqhvllvv%2F0gi6yn%2F16.jpg)
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fi%2Fw%2Ftemp-eavnpigdrrehqqhvllvv%2Fpd9g8v%2F29.jpg)
In het Noorden van Puglia, aan de rand van de Gargano vinden we de olijfgaarden van Visconti. Het bedrijf bevindt zich in Torremaggiore, één van de 3 gemeentes in Puglia waar de Peranzana olijven groeien. Met Luigi en Leonardo Visconti heeft de derde generatie Visconti zijn intrede gedaan in het bedrijf. Samen met Michele en Guiseppe Visconti runnen zij een modern olijfoliebedrijf waarbij innovatie en kennis hand in hand gaan.
De olijfgaarden zijn verspreid over 35 ha en liggen op 169 meter boven zeeniveau. Per jaar wordt er zo'n 250.000 kg olijven geoogst, deels van bomen van meer dan 200 jaar oud. Dankzij het microklimaat en de zeer vruchtbare grond van de streek worden hier al generaties lang producten van hoge kwaliteit geoogst en geproduceerd. Van olijfolie tot wijn, en van tomaten tot tarwe, groenten en fruit. En van die ene bijzondere olijfsoort: de Peranzana
Peranzana
De Peranzana cultivar is een olijfsoort die nogal kieskeurig is. Hij groeit alleen in het gebied rondom Torremaggiore en nergens anders. Dit komt door het daar aanwezige microklimaat. De Peranzana is een van oorsprong Franse olijfsoort, die voor kwam in de Provence. Het woord Peranzana is en verkeerd uitgesproken dialect woord voor Provence. Probeer je een Peranzana ergens anders te planten dan kom je bedrogen uit. Hij zal het vertikken om te groeien en olijven te geven!
Peranzana monocultivars
Het karakter van de Peranzana olijf en het terroir van Torremaggiore heeft de familie Visconti in een drietal schitterende producten omgezet. Daarvan 2 monocultivar olijfolies en gepekelde tafelolijven. Monocultivar olijfolie vertegenwoordigt het karakter van een olijf en zijn terroir. Meer hierover lees je hier.
Monocooltivar
De monocooltivar is gemaakt van een selectie van de beste Peranzana olijven uit de olijfgaard. Deze komen uitsluitend van bomen van meer dan 200 jaar oud en worden vroeg geoogst zodat het organoleptische karakter van de olijven het best tot zijn recht komt.
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fi%2Fw%2Ftemp-eavnpigdrrehqqhvllvv%2Fedrymg%2Fmonocooltivar-white.jpg)
Door het gebruik van ultrasone technologie tijdens het persen van de olijven slaagt Visconti erin een uiterst karaktervolle Peranzana olijfolie te produceren met een hoog aandeel polyfenolen. Tevens mag deze olijfolie het Slow Food predikaat dragen.
Unico
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fi%2Fw%2Ftemp-eavnpigdrrehqqhvllvv%2Fpt385c%2Funico-25-olio-pugliese.jpg)
De Unico is ook uitsluitend gemaakt van Peranzana olijven uit de eigen olijfgaarden geeft een milde tot medium fruitige smaak. Dat maakt hem ideaal voor salades en vis. Ook deze Italiaanse olijfolie wordt gemaakt met de modernste productietechniek.
Olive Peranzana in salamoia
De Peranzana is een olijf die 'dual purpose' is. Je kan er uitstekende olijfolie én smakelijke tafelolijven van maken. Hiervoor worden de wat grotere en rijpere olijven met de hand geoogst.
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fi%2Fw%2Ftemp-eavnpigdrrehqqhvllvv%2Fklerji%2FOLIVE-PERANZANA-IN-SALAMOIA-3.jpg)
Deze worden geconserveerd in pekel. Dit is een gangbare en natuurlijke manier van conserveren. Na enkele maanden zijn de olijven geschikt voor consumptie.
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fi%2Fw%2Ftemp-eavnpigdrrehqqhvllvv%2F32gb84%2F35-1.jpg)
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fi%2Fw%2Ftemp-eavnpigdrrehqqhvllvv%2Ft5r2gh%2Fviscontilogo-2.jpg)