Conventino di Monteciccardo

Le Marche | Voornamelijk biologisch

98/100 punten in Flos Olei 2021

Kaart Marche Italië | Olicious

Biologische Monocultivar Extra Vergine Olijfolie

met karakter van de streek | uit Le Marche

Extra Vergine Olijfolie met een smaak

de citroenen.  basilicum en peperoncini  werden met de olijven meegeperst

Combinaties

olicious | flos olei beste producent Marche Italiaanse olijfolie

Flos Olei 2024

Advies nodig?

Twijfel je over wat je zelf lekker vindt? Bel, App of mail dan even, dan bepalen we samen wat het beste bij jou past.

Over Conventino Monteciccardo

olicious | zalm met olijfolie
Olijfolie proeven met Michele van Conventino

Conventino Monteciccardo is een biologisch werkend bedrijf in Le Marche. De familie Marcantoni produceert hier onder leiding van vader Egidio en zoon Matia sinds 2003 wijn en olijfolie, gebaseerd op lokale dominante druiven- en olijvenrassen. Daarbij wordt er volledig biologisch gewerkt in de olijfgaard en wordt irrigatie slechts in het aller uiterste geval ingezet.

 

De olijfgaarden bevinden zich in de heuvels, op 350 meter hoogte, zo’n 10 km van de Adriatische kust in de buurt van Pesaro. Verspreid over de ruim 16 ha terrein bevinden zich 7,500 olijfbomen van met name Leccino, Raggiola, Ascolana, Picholine en Rosciola.

 

Egidio en Mattia volgen een filosofie waarbij het voorbrengen van gezonde vruchten met respect voor de natuur en de omgeving centraal staat. Door het bij elkaar brengen van vele generaties kennis van olijfteelt en technische knowhow van het productieproces worden hier olijfolieën geproduceerd van zeer hoge kwaliteit met een unieke balans in geur en smaak. Er wordt veel aandacht besteed aan het kiezen van het juiste oogstmoment en er vinden continu investeringen om het productieproces te optimaliseren. Inmiddels is het gebruik van water in het productieproces geminimaliseerd. Na het wassen worden de olijven droog geblazen en de malaxatie vindt plaats onder gecontroleerde omstandigheden, waarbij nagenoeg alle zuurstof aan het proces onttrokken wordt. Dit zorgt voor een optimaal behoud van gezonde polyfenolen, smaak en geur en voorkomst oxidatie tijden het proces.

 

Dat deze aanpak succesvol is blijkt wel uit de vele prijzen die hun producten in de wacht slepen. De Guida Oli d’Italia 2019 del Gambero Rosso riep het bedrijf uit als één van de twee beste producenten van Le Marche.

 

Het oogstseizoen 2023 / 2024 leverde ook weer een reeks aan belangrijke prijzen op

  • Flos Olei 2021, Frà Pasquale (Raggiola), 98/100 punten.

  • Gambero Rosso 2020, Frà Bernardo (Ascolana Tenera), 3 Foglie (3 blaadjes)

  • Bibenda 2020, Frà Bernardo (Ascolana Tenera), 5 Gocce (5 druppels)

  • Slow Food 2020, Frà Bernardo (Ascolana Tenera) + Frà Pasquale (Raggiola), Grande Olio Slow

olicious | conventino monteciccardo Logo