Costatino Solimando

Een gepassioneerde olijfboer met een bijzonder verhaal | Puglia

L'Oro di Angelo

Een ode aan zijn grootvader Angelo die in 1954 een stuk land kocht met enkele eeuwenoude olijfbomen, er zijn gezin stichtte en de passie voor de puurheid en eenvoud van het plattelandswerk op zijn kleinzoon Costatino wist over te brengen. Schitterende olijfolies, gemaakt door een gepassioneerde olijfoliemaker. In 2017, een jaar na de dood van zijn grootvader, bottelde Costatino zijn eerste olijfolie en won er direct al prijzen mee. In 2018 eerde hij zijn grootvader met het label l'Oro di Angelo.

Advies nodig?

Twijfel je over wat je zelf lekker vindt? Bel, App of mail dan even, dan bepalen we samen wat het beste bij jou past.

Over Solimando

Costatino Solimando in de olijfgaard | Olicious

Costatino Solimando bracht zijn jeugd door in de schaduw van zijn opa, Angelo. Waar Angelo was, was Costatino, die meer vragen kon stellen dan zijn opa kon beantwoorden. De olijfgaarden waren zijn thuis en hij volgde nauwgezet elke stap die zijn opa zette. Toen Costatino ouder werd begon zijn opa hem steeds meer over de olijventeelt te leren. De hechte familie leefde eenvoudig en met aandacht voor elkaar en respect voor de natuur. Met alles wat hij inmiddels geleerd had nam Costatino na de dood van zijn opa de olijfgaarden over.

Solimando vers geoogste olijven | Olicious

De eerste olijfolie die Costatino maakte was gemaakt van Piccholine olijven, ooit door zijn opa uit Frankrijk geïmporteerd. Daarna volgden Simone en inmiddels ook Nocellara del Belice. De ambitieuze Costatino experimenteert met verschillende olijfrassen uit diverse delen van Italië. Een mooie combinatie van het Pugliese terroir, met de ambities van het maken van olijfolies van wereldklasse. Innovatie, traditie en passie gaan hand in hand in het mooie bedrijf van Costatino. Binnen enkele uren na de oogst koudgeperst, met de laatste technologie en met heel veel persoonlijke aandacht. Dat is l'Oro di Angelo.

olicious | Solimando Logo