Azienda Del Carmine olijfolie

Olijfolie uit Le Marche | Flos Olei 2021 97/100 punten

Kaart Marche Italië | Olicious

Extra Vergine Olijfolie

Een mooie olijfolie die je iedere dag kan gebruiken

Monocultivar Extra Vergine Olijfolie

proef het karakter van de streek en het klimaat

Olijfolie voor bakken, braden en marineren

een voordelige extra vergine olijfolie die in jouw keuken niet mag ontbreken

Advies nodig?

Twijfel je over wat je zelf lekker vindt? Bel, App of mail dan even, dan bepalen we samen wat het beste bij jou past.

Over Azienda del Carmine

olicious | Del Carmine olio + patate

De olijfgaarden van Azienda del Carmine liggen in de heuvels rondom de havenstad Ancona. Op 27 ha land zijn hier sinds 1995 zo’n 11.000 olijfbomen geplant en is er een modern olijfoliebedrijf ontstaan waar traditie en innovatie hand in hand gaan. De familie Roversi kent de geheimen van het olijfolie maken al generaties lang en heeft veel geïnvesteerd in moderne technologie. Zo is de olijfgaard geschikt gemaakt voor mechanisch oogsten, en is er een moderne oliemolen met een continu tweefase systeem. Dit zorgt voor aanzienlijk minder afvalwater. Ook de opslag van olie in stalen tanks, voorzien van een stikstofsysteem, zorgt ervoor dat de kwaliteit van de olie behouden blijft doordat oxidatie wordt voorkomen.  De trots van het bedrijf zijn de monocultivars Frantoio en Leccino, en de prijswinnende Ascolana. Op een verdere 15 ha rondom het domein wordt graan en andere gewassen verbouwd en er nog 3 ha met groenten en kruiden. Het domein heeft verder een goed restaurant (www.latavoladelcarmine.com) dat gespecialiseerd is in lokale producten en waar Chef Marco Scaramucci de scepter zwaait. Ook is het mogelijk er te slapen in het Agriturismo, dat zich tussen de olijfgaarden bevindt.

De olijfgaarden van Del Carmine staan onder invloed van zilte zeelucht van de Adriatische zee, en worden beschermd tegen koude Noordenwind door de heuvels. In de olijfgaarden wordt met zorg gewerkt om enerzijds een hoge opbrengst te hebben, anderzijds om een zo hoog mogelijke kwaliteit te garanderen. Dit wordt gerealiseerd door precisie in de snoei van jonge bladeren, irrigatie in tijden van droogte, een optimale plantdichtheid en een continue bewaking van de ontwikkeling van de olijven. Na de oogst kunnen de olijven binnen 4 tot 6 uur geperst worden in de eigen molen.

 

De monocultivar Ascolana leverde mooie prijzen op, ook weer in 2021:

  • Flos Olei 2021: 97/100 punten
olicious | Del Carmine Logo