RELOAD je gezonde leefstijl met extra vergine olijfolie

Reload | Sport | Olijfolie

Want:

✔️ 81% onverzadigde vetten

✔️ Bomvol Antioxidanten

✔️ Ontstekingsremmend en bevordert het spierherstel

✔️ Heerlijke smaakmaker

✔️ 5% korting op de Reload selectie

De Reload selectie

De Reload selectie is een selectie lekkere en goede olijfolie speciaal voor iedereen die sport bij Reload Studios Oisterwijk.

 

De Reload selectie bestel je hier en haal je de eerstvolgende zaterdag op bij Reload Studios.

 

Bovendien is hij sportief geprijsd. Op de Reload selectie krijg je 5% korting ten opzichte van de reguliere prijs.

Waarom werken Reload en Olicious samen?

✔️ verantwoord en begeleid sporten

✔️ voedingsadvies

✔️ lekker in je vel zitten

Bij Reload Studio's werk je aan een gezonde leefstijl. Je sport op een verantwoorde manier en met de juiste begeleiding bereik je je doelen. Sport en voeding gaan hand in hand.  

 

Net als een goede coach en een winnend team kan de juiste voeding je helpen om het maximale uit je trainingen te halen.

 

Een gezonde, gevarieerde maaltijd voorafgaand aan een training kan je energie geven, terwijl een gezonde snack na een training kan helpen bij het herstellen van je spieren. Denk aan veel groenten, eiwitten, complexe koolhydraten en gezonde vetten.

 

Gezonde voeding helpt om fit te blijven en te presteren. 


✔️ verantwoorde keuze; 2 eetlepels per dag is gezond

✔️ olijfolie met de juiste hoeveelheid antioxidanten

✔️ olijfolie is een smaakmaker

Olicious helpt je bij het kiezen van de beste en gezondste olijfolie.

 

74% van de extra vergine olijfolie in de supermarkt voldoet niet aan de vereisten. De kans is daardoor groot dat je een olijfolie koopt die geraffineerd is, of slechts beperkt antioxidanten bevat, waardoor hij niet bijdraagt aan je gezondheid.

 

Bij Olicious vind je de kennis en ervaring over olijfolie. Daarom ben je verzekerd van olijfolie met de juiste hoeveelheid antioxidanten voor een gezonde leefstijl.

 

Bovendien kies je ook nog eens uit eerlijk gemaakte olijfolie, vaak van kleinschalige boeren, maar van de allerhoogste kwaliteit. Dat is dubbele winst.


Verse olijfolie ruikt naar gras, groene blaadjes of kruiden


Extra vergine olijfolie is een geweldige smaakmaker in jouw recepten


2 eetlepels olijfolie per dag is gezond

2 eetlepels extra vergine olijfolie per dag is gezond

Hier lees je meer


Voordelen van olijfolie in combinatie met sport

Olijfolie heeft een aantal specifieke voordelen voor mensen die regelmatig sporten. Hier zijn een paar:

  1. Helpt bij het herstel na trainingen: Olijfolie bevat anti-inflammatoire stoffen die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan helpen bij het herstel van spieren en gewrichten na trainingen, waardoor je sneller weer klaar bent voor je volgende training.

  2. Verbetert de prestaties: Olijfolie is rijk aan gezonde vetten, die helpen bij het verhogen van de bloedstroom naar de spieren. Dit kan helpen bij het verbeteren van de prestaties tijdens de training, omdat de spieren meer zuurstof krijgen.

  3. Voorkomt uitdroging: Olijfolie is een goede bron van vitamine E, die helpt bij het beschermen van de celmembranen tegen oxidatie. Dit kan helpen bij het voorkomen van uitdroging tijdens de trainingen.

  4. Vermindert vermoeidheid: Olijfolie bevat ook antioxidanten, zoals vitamine E, die helpen bij het beschermen van de cellen tegen schade door vrije radicalen. Dit kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid tijdens de trainingen.

  5. Helpt bij gewichtsverlies: Olijfolie kan ook helpen bij het verminderen van het lichaamsgewicht. Gezonde vetten in olijfolie kunnen helpen bij het verminderen van de honger, waardoor je minder eet.

 

 

Houd er wel rekening mee dat olijfolie geen wondermiddel is, en dat een gezonde leefstijl waaronder gezonde voeding en voldoende beweging, nog steeds de basis is voor een goede gezondheid en prestaties.

 

Het is ook belangrijk om te onthouden dat teveel van iets ook niet goed is, dus het is het beste om een gezonde hoeveelheid olijfolie te gebruiken in combinatie met een evenwichtige voeding en regelmatige trainingen.

 


Zo draagt olijfolie bij aan een gezonde leefstijl

Extra Vergine olijfolie is een rijke bron van gezonde vetten, antioxidanten en anti-inflammatoire stoffen. Daarom draagt het bij aan een gezonde leefstijl. Het is de belangrijkste vetstof in het Mediterrane dieet, een van de gezondste diëten ter wereld. 

Gezonde vetten

Vetten zijn -net als koolhydraten en eiwitten- een onmisbaar bestanddeel van gezonde en evenwichtige voeding. Olijfolie bevat gezonde vetten. Deze vetten zijn voornamelijk enkelvoudig onverzadigd.  Ze helpen bij het verlagen van slechte cholesterol en het verhogen van goede cholesterol. Dit kan het risico op hartaandoeningen verminderen. Wist je dat je cholesterol nodig hebt om spieren op te bouwen?

Bovendien kan de inname van deze vetten bijdragen aan een betere bloedsuikerspiegel en een gezond gewicht.

 

lees meer...

Omega 3, 6 en 9

Olijfolie bevat zowel 3, 6 als 9. Het cruciale voor gezondheid is, dat dit drietal in balans is. De onverzadigde Omega vetzuren zijn essentieel voor ons lichaam. Omdat het lichaam deze niet zelf aanmaakt moeten we ze binnen krijgen via voedsel. Vooral het vetzuur Omega 3 heeft een groot aandeel in de gezonde eigenschappen van olijfolie. Omega 3 (EPA, DHA) komt voor in vette vis, olijfolie en noten. Het speelt een belangrijke rol in de voorkoming van hart- en vaatziekten.

Antioxidanten

Maar olijfolie biedt meer dan alleen gezonde vetten. Het is ook een rijke bron van antioxidanten, zoals vitamine E en polyfenolen, die helpen bij het beschermen van de cellen tegen schade door vrije radicalen. Dit kan het risico op chronische ziekten verminderen, zoals hartaandoeningen, alzheimer en kanker.

lees meer over antioxidanten...

Ontstekingsremmend

Daarnaast bevat olijfolie anti-inflammatoire stoffen die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Olijfolie bevat het stofje oleocanthal. Dit werkt op op een zelfde manier ontstekingsremmend als Ibuprofen. Alleen is oleocanthal een puur natuurlijk stofje. Dit is belangrijk voor mensen die regelmatig naar de sportschool gaan, omdat intensieve training de niveaus van ontsteking in het lichaam kan verhogen. Door ontstekingen te verminderen, kan olijfolie helpen bij het herstel van spieren na trainingen en kan het bijdragen aan een betere prestatie.

Vervanger van andere vetten

Als je olijfolie wilt gebruiken binnen een gezonde leefstijl, gebruik het dan als vervanging van andere oliën, zoals zonnebloem- of kokosolie, in je gerechten. Extra vergine olijfolie is uitstekend geschikt en is zelfs een van de meest gezonde oliën om mee te bakken.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik zeker dat ik goede olijfolie koop?

74% van alle extra vergine olijfolie in de supermarkt voldoet niet aan de eisen. Dit is onderzocht door het Olijfolie Instituut. Genoeg reden dus om een specialist op te zoeken. Bij Olicious vind je gegarandeerd goede olijfolie. Altijd extra vergine en altijd van de meest recente oogst. En daarom boordevol antioxidanten.

Hoeveel olijfolie is gezond?

Het gebruik van 2 eetlepels extra vergine olijfolie van hoge kwaliteit is gezond. De olijfolie moet wel minimaal 250 mg/kg polyfenolen bevatten.

 

Lees meer...

Hoeveel gezonde vetten zitten er in olijfolie?

Extra vergine olijfolie bevat 81% onverzadigde vetten.

Per 100 ml bevat olijfolie 14 gram verzadigd vet en 78 gram onverzadigd vet.

 

Hoe combineer ik olijfolie met andere gezonde voedingsmiddelen?

Je kunt olijfolie als smaakmaker combineren in je yoghurt of kwark, over verse vis of om je groenten in te marineren.

Kan ik extra vergine olijfolie gebruiken om in te bakken?

Ja dat kan. Vaak wordt beweerd dat dit niet kan, maar dit is gebaseerd op hoe in het verleden olijfolie gemaakt werd. Deze werd namelijk niet gefilterd, waardoor vruchtvlees van de olijven in de olie achterbleef. Bij verhitten ging dit verbranden. 

 

Tegenwoordig is bijna alle olijfolie gefilterd, waardoor hij uitstekend tot 210 graden Celcius te verhitten is.

Is ongefilterde olijfolie beter?

Nee. Ongefilterde olijfolie is niet beter. Het wordt vaak ingezet als marketingtruc, maar heeft enkele nadelen:

  • Maakt de olijfolie minder lang houdbaar
  • Zorgt mogelijk voor smaakbederf doordat het achtergebleven vruchtvlees gaat fermenteren
  • Je kan er niet in bakken

Wat is de beste kwaliteit olijfolie?

De beste kwaliteit olijfolie is extra vergine olijfolie. Dit is olijfolie die geen geur- of smaakafwijkingen heeft. Deze olijfolie is mechanisch geperst bij lage temperatuur en heeft geen extra bewerkingen ondergaan. Het is dus 100% natuurlijk vruchtensap (de olijf is namelijk een vrucht)

Hoe werkt het bestellen?

Je bestelt en rekent af via deze website. Dat gaat via iDeal.

Je bestelling haal je vervolgens vanaf de eerstvolgende zaterdag af bij Reload Studios.

Hoe verloopt de levering van de olijfolie?

Als je besteld hebt staat de olijfolie de eerstvolgende zaterdag voor je klaar bij Reload Studios.