• Italiaanse olijfolie direct van de boer
  • Extra vergine
  • Kies gemakkelijk en snel de juiste olijfolie
  • Olijfolieproeverijen

Traybake met zoete aardappel, groenten en kip

Makkelijk en snel voor doordeweeks

 

Deze traybake is makkelijk, gezond en boordevol smaak. De perfecte maaltijd voor doordeweeks.

 

(bereidingstijd 15 minuten, oventijd 30-40 minuten)

olicious | traybake zoete aardappel, kip en groenten

Dit heb je nodig

(voor 4 personen)

 

  • 600 gram kipfilet
  • 3 paprika's (rood, groen, geel)
  • 1 venkel
  • 600 gram oranje zoete aardappel
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 8 takjes tijm
  • 1 sinaasappel
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1,5 theelepel venkelzaadjes
  • peper en zout
  • extra vergine olijfolie

 

Bereiding

 

Snijd de kipfilet in plakken en marineer deze met 4 eetlepels olijfolie, paprikapoeder, venkelzaadjes en een snuf peper en zout. Laat 15 minuten marineren.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Schil de zoete aardappel en snijd in partjes van ca 4 cm. Snijd ook de parika en uien in grove parten. Snijd de venkel in dikke ringen en pel de knoflook en sla fijn met een mes.

 

Ris de blaadjes van de tijmtakjes, boen de sinaasappel schoon en snijd in parten, met de schil eraan. 

 

Vet een bakplaat in met wat olijfolie en verdeel alle groenten over de plaat. Verdeel er de kipfilet over en vervolgens de sinaasappel. Strooi er dan de tijm, peper en zout over en zet voor 30-40 minuten in het midden van de hetelucht oven. Schep tussendoor een keer om en controleer de gaarheid.

 

Besprenkel voor het opdienen rijkelijk met een fruitige olijfolie.

 

Olijfolietip: de Fra Serafino van Conventino


«