Pasta Salsiccia

pasta met Italiaans worstjesvlees

 

Het is jammer dat ik je niet mee kan nemen naar mijn favoriete Italiaanse slager voor de worstjes. Die worden daar al generaties lang volgens familierecept gemaakt.

Bereidingstijd: 30 minuten 

 

Dit heb je nodig

Voor 6 personen

olicious | zoete aardappelsoep met extra vergine olijfolie
  • 6 Italiaanse venkelworsten (Salsiccia) a 100 gram
  • Ik heb Italiaanse venkelworstjes gevonden bij Brandt & Levie en op deze website. Je kan ook het gehakt zelf maken volgens dit recept.
  • 550 gram Pasta (penne, tagliatelle, rigatoni) 
  • 400 gram paddestoelen
  • 3 eetlepels Mascarpone
  • 2 theelpels nootmuskaat
  • 100 gram rucola
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • Peper
  • Rozemarijn olijfolie uit het herfstpakket

Bereiding

 

Kook de pasta volgens de aanwijzing en houd de al dente kooktijd aan en giet af. Doe terug in de pan en meng met wat olijfolie.

Snijd de worsten open en haal het gehakt er in grove stukjes uit. Snijd de paddestoelen in stukken en bak deze in een droge pan aan. Neem de champignons uit de pan en bak het worstvlees rul en gaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

 

Voeg de paddestoelen en de nootmuskaat toe aan het vlees en bak samen nog even door. Voeg dan de 3 eetlepels mascarpone toe. Doe er peper naar smaak bij. Waarschijnlijk is het vlees zout genoeg waardoor er geen zout bij hoeft. Kijk of er nog wat extra mascarpone bij moet om het smeuïg te maken. Roer er vervolgens de pasta door en laat nog een minuutje mee garen.

 

Serveren

 

Serveer in een diep bord en maak af met de rucola, peterselie en een scheutje rozemarijn olijfolie.

 

Buon Appetito!

Tip:

Hou je van truffel, besprenkel je pasta salsicce dan met wat druppels truffelolie.