Marco Viola

Een eeuwenoude familiestamboom | Umbrië

Kaart_Umbrie_Olicious

De Familiestamboom

Marco Viola Olijfgaard

Voor Marco Viola staat de olijf symbool voor zijn familiestamboom. Het begon allemaal in de jaren 1800 met Biagio en Lucia, die hun passie voor de olijventeelt doorgaven aan hun zoon Ferdinando. Het was vervolgens de zoon van Ferdinando, Diamante, die zijn bijdrage leverde aan de geschiedenis van de familie Viola toen hij zijn ondernemingsgeest toepaste om de olijfgaarden uit te breiden tot 30 hectare en vervolgens de eerste familiemolen te openen in het kasteel van Sant'Eraclio. De zoon van Diamante en de vader van Marco, Biagio Viola, volgde en werd de bewaarder van hun intense gevoel van verbondenheid met het land en met deze buitengewone vrucht, de olijf: een groene en gulle parel, maar ook een veeleisende vrucht wat betreft tijd en natuur. Dit is de reden waarom de familie Viola al 150 jaar in symbiose leeft met de olijfboom: dankbaar voor de zon die hem doet groeien, bang voor de vorst die de vruchten zou kunnen ruïneren, maar altijd verdedigend met geduld, respect en toewijding. Marco is de olijfboom zeer dankbaar en besteedt daarom veel aandacht aan alle stadia van de productie, van de olijfoogst tot de tafel van de consument.

Het land

Viola Land Olijfbomen

De heuvels van Foligno, in het hart van de olijfzone tussen Assisi en Spoleto, worden sinds mensenheugenis gedomineerd door majestueuze olijfbomen. Deze heuvels vormen het decor van het bedrijf van de familie Viola. De eeuwig zonovergoten bomen staan vooral op de steilere hellingen.
De kalkhoudende en rotsachtige bodem, het milde klimaat dat goed geventileerd is en niet overmatig vochtig; het zijn allemaal factoren die deze plek tot de ideale locatie maken voor de olijventeelt en de gezonde groei van de vruchten.

Biodiversiteit

Viola Biodiversiteit Landschap

Het land, de olijfbomen en het omringende complexe ecosysteem zorgen samen voor een biodiversiteit die uniek is in de wereld. Het is een onbetaalbare schat die beschermd moet worden. Bij deze verscheidenheid gaat het niet alleen om levende wezens zoals planten, dieren en micro-organismen, maar ook om culturele en menselijke diversiteit. Dit biosysteem is diep geworteld in de geschiedenis en in de tradities en cultuur van de families die het hebben geërfd en die het met grote offers in stand hebben gehouden. Viola neemt de verantwoordelijkheid om deze traditie in stand te houden en intact te houden.

Filosofie

Het landbouwbedrijf Viola zet zich in voor een programma van sociale verantwoordelijkheid met als doel duurzame landbouwpraktijken te ontwikkelen, het milieu te respecteren en de consument een gezond product te garanderen. Het project is gebaseerd op een reeks tastbare dagelijkse activiteiten die ervoor zorgen dat de hele productieketen, van de olijfgaard tot het eindproduct in de fles, nauwlettend in het oog wordt gehouden, zodat de consument verzekerd is van een gezond product van hoge kwaliteit.

Advies nodig?

Twijfel je over wat je zelf lekker vindt? Bel, App of mail dan even, dan bepalen we samen wat het beste bij jou past.

olicious | Solimando Logo