Roberto Barranca

Biologisch | Pareltje | Calabrië

Kaart_Lazio_Olicious

2000 bomen

Roberto Barranca Olijfgaard

Roberto Barranca in zijn olijfgaard

In het zonnige Calabrië, in de punt van de Italiaanse laars vinden is het geweldig groeien voor olijven. Na Puglia is dit de grootste productieregio voor olijfolie, maar bij het grote publiek minder bekend. Het economische belang van de olijfolieproductie is groot voor Calabrië. Je vindt er meer dan 100.000 olijfboeren.

 

Dankzij de altijd aanwezige zee en de steile bergen die het gebied doorkruisen is er een prachtig microklimaat voor de olijventeelt. Landinwaarts of aan de kust, je vindt er volop olijfgaarden. Het waren de Grieken die hier ooit de olijven introduceerden.

 

Carolea olijfsoort

Typisch voor de regio is de Carolea olijfsoort. Roberto Barranca ziet zijn olijven als deel van de familie. Het familiebedrijf werkt dan ook met veel passie in de olijfgaarden. Van plant, opvoeding, tot snoei, oogst en persen. Alles met oprechte aandacht. 

 

Vroeg oogsten, snel persen

Door vroeg te oogsten en de olijven binnen 6 uur te verwerken tot olie zorgt Roberto voor een frisse en smaakvolle olijfolie, die bomvol antioxidanten en vitamines zit. 

 

Biologisch

Roberto Barranca werkt voor de La Badessa uitsluitend en volledig biologisch.

 

Onze biologische familieboerderij telt 2000 bomen en het grootste deel daarvan is van de variëteit carolea, een typische cultivar uit de regio Calabrië, in Zuid-Italië. Onze jaarlijkse productie van extra vergine olijfolie bedraagt gemiddeld 6000 liter. De olijfgaard strekt zich uit tot Siderno, langs de Ionische kust (costa dei Gelsomini) op een hoogte van 100 meter. Onze bomen staan op een heuvel tegenover de zee, blootgesteld aan de zon die met zijn warmte en licht de ideale omstandigheden creëert voor het leven van de olijfboom.

Roberto Barranca

La Badessa olijfolie

Voor de La Badessa gebruikt Roberto Barranca de typische lokale olijfsoort Carolea die veel zachtheid en frisheid brengt. Het is dan ook een zachte, delicate olijfolie met een heerlijk frisse geur van groen gras.

 

Een allemansvriend, maar dan van de betere categorie!

De Carolea olijfsoort is typisch voor Calabrië

De Carolea olijfsoort uit Calabrië
Itrana olijven aan boom

Biologische teelt

Het familiebedrijf Barranca werkt voor de La Badessa volledig biodynamisch

Ontdekking

Met deze foto tijdens een dinertje begon de ontdekking van La Badessa olijfolie in een restaurant in Heerlen.

La Badessa olijfolie aan tafel

Advies nodig?

Twijfel je over wat je zelf lekker vindt? Bel, App of mail dan even, dan bepalen we samen wat het beste bij jou past.

olicious | barranca Logo