Exclusief: de nieuwe oogst 501

Proeven uit een borrelglaasje 😉

Vorige week was ik in Lazio bij Francesco Agresti. Een paar dagen eerder stuurde hij me per Whatsapp "I tasted the first new oil. I was fainting".

 

En dus keek ik er heel erg naar uit om zelf ook te "fainten" 😅

 

Toen we elkaar 's avonds voor het diner ontmoetten in een strandrestaurant in Sabaudia duurde het dan ook geen minuut of ik kreeg een flesje in handen gedrukt met de nieuwe oogst. Nog ongefilterd, want dat doet Francesco altijd pas later.

 

🚀 Binnen 3 seconden wist ik al dat dit geweldig was. De stuivende geur van tomaat, kruidigheid en groen gras. En een heerlijke smaak, lichte bitterheid en een 'kickje' peperigheid in de afdronk. Precies zoals ik als olijfolie sommelier een olijfolie wil hebben. En ook precies waarom deze olie zo geliefd is bij klanten van Olicious.

 

Daarna pas kwam de wijn op tafel...

Exclusief voor fans en liefhebbers: 49 flessen nieuwe oogst nu al beschikbaar als pre-order

Levering verwacht 18 november

Normaal gesproken laat ik nieuwe oogst olijfolie pas na kerst binnenkomen. Dan heeft de olie rust gehad en heb ik de tijd gehad om alles te proeven.

 

Francesco en ik zijn echter een beetje uit hetzelfde hout gesneden:

Een hoofd met duizend ideeën, slecht onderhandelen, snel handelen en een hoofdschuddende vrouw ernaast... 😄

 

Het resultaat: de eerste 49 flessen 501 (nummers 2 t/m 50) zijn gefilterd, gebottled en komen voorzien van een persoonlijk door Francesco gesigneerde  ansichtkaart naar Nederland. En ik stop ze ook nog eens in het nieuwe 'sommelier selectie' doosje dat ik speciaal voor feestelijke gelegenheden heb laten ontwikkelen.

 

Iets bijzonders voor jou omdat:

✅ Je écht een van de eersten in Nederland bent die nieuwe oogst olijfolie van topkwaliteit in huis haalt

✅ Je een échte handgeschreven kaart van Francesco krijgt

✅ Francesco dit echt doet uit dankbaarheid naar jou

✅ Andere mensen pas na de kerst deze olie krijgen

✅ Het toch ook gewoon een mooi en bijzonder verhaal is

 

➡️ Bestel je nog andere flessen met deze order dan wordt alles samen verzonden als de 501 binnen is 

Waarom genummerde flessen?

Francesco en ik zijn ervan overtuigd dat genummerde flessen iets bijzonders uitstralen. Exclusiviteit, maar ook persoonlijke aandacht en kleinschaligheid.

Francesco is een kleine producent. Zijn kracht is exact te weten wanneer hij zijn olijven oogst. En hij weet hoe hij ze verwerkt wil hebben in de molen. Daarin is hij zo eigenwijs dat de verschillende perserijen in de omgeving moeite doen om hem als klant te krijgen. 

 

En dat zorgt voor topkwaliteit.

Fles 1 is traditiegetrouw voor Mark, sorry...

Olijfgaarden op steil terrein

Verse 501 uit de pers

"I tasted the first new oil. I was fainting"

Francesco Agresti op zondag 19 oktober via Whatsapp

Francesco's quotes

"From Antonio (the miller) this morning at 5:38. Low yield, 11,74%, but superlative quality. I was there at 6:15 and tasted. Fantastic."

Francesco Agresti in de vroege ochtend via Whatsapp als hij net bij de pers is geweest

Not yet, I'll go to Sperlonga Thursday, today I filtered from 2 am to 7 am. I couldn't sleep thinking that the oil might go bad 🤦‍♂️

Francesco's antwoord op mijn vraag of hij al briefkaarten had gekocht voor de eerste 50 flessen

"These olives are good for the France market🤦‍♂️"

Francesco Agresti als hij net zijn neus in een krat met olijven van iemand anders heeft gestoken

Sommelier selectie

Cadeauverpakking voor de feestdagen nodig? Met de Sommelier Selectie doos pakken we jouw 501 netjes in en heb je een mooie geschenkdoos.

Een impressie van het bezoek aan de olijfgaarden

Dit is hoe Francesco werkt:

✅ Hij brengt verwaarloosde olijfgaarden rondom de stad Itri weer in cultuur

✅ Olijfgaarden liggen op stijl en moeilijk begaanbaar terrein dus alles is handwerk

✅ Hij selecteert überkritisch welke olijven hij laat persen

✅ Hij werkt met een fantastische en brandschone perserij die helemaal volgens Francesco's criteria werkt

✅ Hij werkt zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en werkt met natuurlijk bemesting. Soms van schapen, soms van koeien

✅ De man is 1000% passie