GEROOKTE OLIJFOLIE

✔️ Gemaakt door meesterrokers in Puglia

✔️ Koudgerookt op beukenhout

✔️ Geweldige smaakbeleving

Olijfolie gerookt op ecologisch beukenhout

Het geheim: de beste extravergine olijfolie van de Peranzana olijf uit Puglia en een meesterlijk rookproces

✔️ Cadeautip! Musthave voor in de keuken

✔️ Koudgerookt bij maximaal 35 graden Celsius

✔️ Subtiele smaak van appel, amandel en karamel

✔️  Heerlijk bij risotto, pasta, pizza, carpaccio, basis voor (bbq) sauzen en dressings

 

 

 

Hoe wordt gerookte olijfolie gemaakt?

Meesterrokers

De Familie Guglielmi produceert in Puglia al 3 generaties lang olijfolie van hoge kwaliteit. Geïnspireerd door de bereidingen van topchefs zijn ze er met de hulp van meesterrokers in geslaagd de subtiele rooksmaak van beukenhout te vangen in een extra vergine olijfolie. Wist je dat olijfolie een fantastische smaakvanger is?

 

Authentiek proces

Het proces is authentiek en vindt plaats in een rookkamer met een constante temperatuur van 15 graden Celsius. De temperatuur van de olijfolie wordt laag gehouden tijdens het olijfolie roken. Daardoor blijft ook het karakter van de Peranzana olijfolie behouden. Hierdoor ontstaat een geweldige smaakbeleving die je gerechten werkelijk naar een hoger niveau tilt. Er wordt geen rookaroma toegevoegd, dus de olijfolie is en blijft 100% natuurlijk. 

 

Bijzonderheden gerookte olijfolie van Guglielmi

Voeg de gerookte olijfolie na bereiding toe aan je gerechten. Daardoor profiteer je optimaal van de smaak. De olijfolie zit in een donkere fles om hem tegen invloed van licht te beschermen. Daardoor blijft hij langer goed. Daarnaast zorgt het gebruik van een hoge kwaliteit extra vergine olijfolie van Peranzana olijven ervoor dat de gerookte olijfolie lang zijn versheid behoudt. De speciale dop zorgt voor een luchtdichte afsluiting en gemakkelijke dosering.

 

 

Gerookte olijfolie kopen bij Olicious betekent óók:

  • Een overzichtelijke website
  • Italiaanse olijfolie thuisbezorgd
  • Proeverijen
  • Persoonlijk advies

Bekijk ook olijfolie met andere smaken, zoals citroen, basilicum, truffel, rozemarijn en rode peper.

Veelgestelde vragen over gerookte olijfolie

Van welke olijfolie wordt gerookte olijfolie gemaakt?

Guglielmi gebruikt uitsluitend extra vergine olijfolie. Dat is de hoogste kwaliteit olijfolie die bij koude temperatuur geëxtraheerd is (koude persing).

 

De olijfsoort is Preanzana, een lokale soort uit Puglia. Die komt van hun eigen olijfgaarden en van olijfgaarden uit de buurt.

Waarvoor kan ik gerookte olijfolie gebruiken?

Gerookte olijfolie is heerlijk bij gebakken aardappels, pastagerechten, asperges, burrata met tomaat en natuurlijk rood vlees. Het is dus een ideale begelider bij de barbecue. 

Enkele druppels gerookte olijfolie door de mayonnaise geeft een heerlijk subtiele rooksmaak die weer lekker is op je hamburger of frietjes.

Gerookte olijfolie kopen, waarop letten?

Je kan het beste bij een specialist gerookte olijfolie kopen. Let erop dat er voor de gerookte olijfolie extra vergine olijfolie wordt gebruikt. Dat is de beste kwaliteit en deze heeft ook nog een goede smaak van zichzelf. Verder kan je erop letten dat het rookproces bij lage temperatuur heeft plaatsgevonden, zodat de smaak van de olijfolie niet wordt aangetast.

 

Koop zeker geen gerookte olijfolie als op het etiket vermeld is dat er rookaroma aan is toegevoegd.

Misschien is dit ook iets voor jou

gerookte olijfoliel | Oicious