• Italiaanse olijfolie direct van de makers
 • Persoonlijke selectie van de beste kwaliteit
 • Thuisbezorgd
 • Wij helpen je een keuze te maken

(code OLIBOXX_DAGMAR)


Veel plezier met het proeven van de olijfolie

Hieronder vind je een overzicht van de olijfolies in jouw OLIBOXX 

Nog even iets over goede olijfolie

Een goede extra vergine olijfolie herken je in basis altijd aan zijn geur. Deze moet namelijk fruitig zijn. In de geur dien je vers gemaaid groen gras, groene blaadjes of iets kruidigs te ruiken. Een andere eigenschap van goede olijfolie is de aanwezigheid van een bittere smaak, en een mate van scherpte in de afdronk. Bitterheid en scherpte duiden op de aanwezigheid van antioxidanten, de zogenaamde polyfenolen. Hiervan is wetenschappelijk bewezen dat ze bijdragen aan je gezondheid. De mate van fruitigheid, bitterheid en scherpte varieert per olijfolie. Dit is onder andere afhankelijk van de olijfsoort (cultivar) en het oogstmoment en bepaalt het smaakprofiel.

Onze 5 tips voor het herkennen en kiezen van een goede olijfolie lees je hier

Delicaat - Medium - Robuust; de 3 officiële smaakcategorieën van olijfolie

Bij het officieel proeven van olijfolie wordt bepaald wat de smaakcategorie is. Hierbij onderscheiden we Delicaat, Medium en Robuust. Bij Olicious geven  we bij elk product de smaakcategorie aan. Bij food pairing met olijfolie volg je in basis de smaak van je eten. Voor lichtere en milde voeding kies je een milde olijfolie, en bij een robuustere maaltijd, bijvoorbeeld bij gegrild vlees of vette vis, kies je voor een robuuste olijfolie. Wil je een olijfolie die het meest veelzijdig is, kies er dan een uit de medium categorie. Wil je meer weten over de smaakcategorieën lees dan hier verder.

Olijfolie 1

Deze olijfolie wordt gemaakt van ontpitte olijven. Dit geeft een delicate tot medium fruitige olijfolie die veel mensen zal aanspreken. De Olijfolie is voorzien van een Slow Food Presidium. Een Slow Food Presidium is een bijzondere erkenning voor het in stand houden van het Italiaanse erfgoed van olijfbomen, boeren en olijfpersen. Niet alleen moet minstens 80% van je olijfbomen 100 jaar of ouder zijn, ook moet de olijfsoort specifiek zijn voor het gebied waarin je olijfgaarden staan. Zo komt de Peranzana olijfsoort alleen voor in de Alta Daunia streek in Puglia en in het geval van de Visconti’s bestaat de olijfgaard uit bijna 2000 bomen die gemiddeld ouder zijn dan 200 jaar, die al generaties lang in de familie zijn.

Proeftips:

 • Rauwkost zoals komkommer, paprika, tomaat
 • Brood met of zonder zeezout
 • Lichte vissoorten
Mark's favoriet

Slow Food Presidio - een erkenning voor Italiaans erfgoed, duurzaamheid en inheemse olijfbomen van minimaal 100 jaar oud

Een zachte peranzana olijfolie met een fruitige geur en aangename zoetheid. Gemaakt van met de hand geoogste Peranzana olijven van minimaal 200 jaar oude bomen uit Torremaggiore in Puglia. De geur is licht grassig met tonen van onrijpe banaan. De Peranzana olijven zijn bijzonder omdat ze slechts in een klein microklimaat in Alta Daunia in het noorden van Puglia groeien. Ergens anders is het bijna onmogelijk de bomen te laten groeien en olijven te laten geven.

 

Deze olie past goed bij lichte salades, groenten, brood, en lichte vissoorten.

 

Meer Visconti

Olijfolie 2

Proeftips

 • Brood
 • Salades als rucola en op basis van tomaat
 • Gebakken of gegrillde witte vis
Mark's favoriet

Solimando | L'Oro di Angelo Picholine

€ 21,95
Mark's favoriet
Mark's favoriet

Solimando | L'Oro di Angelo Picholine

€ 21,95

Een bekroonde en zeer harmonieuze extra vergine olijfolie uit de medium categorie. Costatino Solimando doet het net een beetje anders in Puglia door olijfsoorten te cultiveren die niet specifiek regionaal zijn. De Picholine is fris en geurig in de neus met duidelijke groene tonen van blaadjes en vers gemaaid groen gras. Bitterheid en scherpte zijn subtiel en dat maakt het een allemansvriend.

 

Begeleider van salades, vis, zeevruchten, brood, lichte vleessoorten en (room)ijs.

 

Meer Solimando

Olijfolie 8

Proeftips:

 • Omelet
 • Enkele druppels door de mayonaise
 • Pizza & Pasta
Mark's favoriet

Guglielmi | Arso - gerookte olijfolie

€ 14,95
Mark's favoriet
Mark's favoriet

Guglielmi | Arso - gerookte olijfolie

€ 14,95

Arso is een koud- op beukenhout gerookte olijfolie, op basis van extra vergine Peranzana olijfolie. Op basis van een uniek proces is een olie ontstaan waarin de identiteit van de olijfolie is behouden, met tonen van appel, amandel en een lichte caramelisatie. 

Ideaal voor gebruik bij alle soorten vlees en vis, carpaccio, vlees- of vistartaar, saladedressings en bereiding van sauzen, maar ook op burrata, aardappelen, asperges, groenten en pizza.

 

Meer Guglielmi

Vragen?

Mocht je na het proeven van de olijfolies nog vragen hebben, of zit er geen olijfolie bij die aan jouw smaak voldoet, neem dan contact op. Dan gaan we samen nog even op zoek naar iets dat bij je past. Je bereikt ons via telefoon, whatsapp en e-mail.