• Italiaanse olijfolie direct van de boer
  • Extra vergine
  • Kies gemakkelijk en snel de juiste olijfolie
  • Olijfolieproeverijen

Bedankt voor jouw deelname aan de proeverij

Hieronder vind je een overzicht van de geproefde olijfolies tijdens de proeverij van 7 april 2021

Olijfolie 1

Favoriet

Deze milde tot medium fruitige Italiaanse olijfolie is gemaakt van met de hand geoogste Peranzana olijven uit Torremaggiore in Puglia. De geur is fris en grassig. De Peranzana olijven zijn bijzonder omdat ze slechts in een klein microklimaat in het noorden van Puglia groeien. Ergens anders vertikken de bomen te groeien en olijven te geven.

 

Deze olie is heerlijk bij salades, groenten en vis.

 

Meer Visconti

Olijfolie 2

De ideale olie voor vlees, BBQ. De biologische Frà Pasquale viel dit jaar flink in de prijzen. Door zijn fruitigheid en groene peperigheid is hij robuust, maar je staat er versteld van hoe lekker en veelzijdig hij is.

 

Het bittertje en de peperigheid gaan vooral goed samen met een heerlijk steak Fiorentine van de BBQ, of een mooi stukje gegrilld vlees. De fruitigheid van de olie leent zich ook heel goed voor vis. En door het bittertje kan hij ook heel goed bij kwarktaart en aardbeien.

 

Meer Conventino

Olijfolie 3

Dit was een extra vergine olijfolie met het defect Ranzig.

Te lang bewaard onder invloed van warmte en licht. Maar deze werd toch nog dagelijks gebruikt in de keuken van een klant.

Olijfolie 4

Een verrassend frisse, milde en zoete extra vergine olijfolie gemaakt van de Moresca cultivar uit het hart van Sicilië. Een fantastische olijfolie voor wie niet van het typisch Italiaanse bittertje en pepertje houdt, maar wel van groen en fruitig.

 

Ideaal voor alledaags gebruik. In salades, dressings, risotto, lamsvlees, varkensvlees, kip, groenten, vis, desserts en met brood.

 

Meer Lu Trappitu

Olijfolie 5

Dit was een huismerk olijfolie uit de supermarkt, bestaande uit geraffineerde olijfolie en vergine olijfolie.

Olijfolie 6

Favoriet

Deze medium fruitige blend van Frantoio, Leccino en Pendolino heeft een mooie balans tussen fruit, bitter en peperigheid. Met een zuurgraad van slechts 0,14% is dit een zeer hoge kwaliteit extra vergine olijfolie.

 

Deze olie is heel goed en veelzijdig voor dagelijks gebruik, bij brood, salades en pastas.

Olijfolie 7

Wat ons betreft de lekkerste olijfolie met citroen waarbij de citroenen met de olijven mee geperst werden.

Favoriet

Limolio

€ 14,95
Favoriet
Favoriet

Limolio

€ 14,95

De beste combinatie tussen verse citroen en Extra Vergine Olijfolio. Tijdens het persen van deze olijfolie werden biologische Citroenen uit Sorrento meegeperst. Het citroensap mengt niet met de olijfolie, maar door het persen komen de etherische oliën uit de schillen vrij die met de olijfolie mengen. Dit zorgt voor een echte citroensmaak, die delicaat en fris is, met behoud van het karakter van olijfolie.

 

Ideaal voor salades, couscous, en alle soorten vis. Lekker op een stukje brood met ricotta en avocado.

 

Meer Conventino