• Italiaanse olijfolie direct van de makers
  • Thuisbezorgd
  • Kies gemakkelijk en snel de beste olijfolie
  • Olijfolieproeverijen
Home » Proeverij » 12okt21

Bedankt voor jouw deelname aan de proeverij

Hieronder vind je een overzicht van de geproefde olijfolies tijdens de proeverij van 12 oktober 2021

Olijfolie 1

De ideale olie voor vlees, BBQ. De biologische Frà Pasquale viel dit jaar flink in de prijzen. Door zijn fruitigheid en groene peperigheid is hij robuust, maar je staat er versteld van hoe lekker en veelzijdig hij is.

 

Het bittertje en de peperigheid gaan vooral goed samen met een heerlijk steak Fiorentine van de BBQ, of een mooi stukje gegrilld vlees. De fruitigheid van de olie leent zich ook heel goed voor vis. En door het bittertje kan hij ook heel goed bij kwarktaart en aardbeien.

 

Meer Conventino

Olijfolie 2

Favoriet

Voor wie niet van uitgesproken bitter of peperig houdt, maar wel van fruitig. De Rosciola olijf is een cultivar die alleen in Le Marche voorkomt. Hij is lekker fruitig en ietwat zoet. Een aangenaam maar niet dominant pepertje. De geur doet denken aan grapefruit.

 

Deze olie is ideaal voor salades of als basis voor een dressing. Erg lekker is hij bij Carpaccio van vers rundvlees, en bij zalm- of tonijntartaar of licht gegrillde tonijn.

 

Meer Conventino

Olijfolie 3

Dit was een extra vergine olijfolie met het defect Ranzig.

Te lang bewaard onder invloed van warmte en licht. Maar deze werd toch nog dagelijks gebruikt in de keuken van een klant.

Olijfolie 4

Voor wie iets bijzonders zoekt. Deze prijswinnende biologische olijfolie is gemaakt van de Ascolana Tenera olijf. Deze olijf groeit alleen in Le Marche en onderscheidt zich door een typische geur en smaak. Je ruikt groene appel, kenmerkend voor een goede en verse olijfolie en -typisch voor de Ascolana olijf- tomaat! In de smaak proef je amandel en een elegante bitterheid. De afdronk heeft een zijdezacht mondgevoel is lang met een subtiel wit pepertje.

Deze olie is heerlijk bij verse kazen als (ravioli met) ricotta, burrata en mozarella. Ook past hij goed bij cheesecake en roomijs en kan hij zeer goed gebruikt worden bij groenten en vis. En hij is onze favoriet om met brood te dippen.

Olijfolie 5

Geraffineerde olijfolie uit de supermarkt

Olijfolie 6

Pareltje

IDRA (BIO)

€ 18,95
Pareltje
Pareltje

IDRA (BIO)

€ 18,95

'Pareltje'

 

Olijfolie 'componist' Massimo Ambrosio is een van de allerbeste olijfoliemakers van Italië.

 

Met de IDRA heeft hij een topproduct gecreëerd dat internationaal aanzien heeft in de beste keukens van de wereld: een zeer fruitige, delicaat zachte en prachtig groene olijfolie.

 

De smaak is medium fruitig en plezierig en lichte noten van groene amandel. Een zeer lichte bitterheid en scherpte in de afdronk maakt deze olijfolie helemaal af. De afdronk is lang en complex.

 

De geur is intens fris en groen, grasachtig met een fijne kruidigheid.

 

De groene kleur van de olijfolie is een feest om te zien en stijlt de opmaak van je gerecht helemaal af.

 

De Idra is de perfecte begeleider van delicate gerechten als witte vis, salades, gerechten met ei, lichtere vleessoorten. Absoluut perfecte begeleider bij een stukje brood.

 

Lees hier het verhaal achter dit pareltje

Olijfolie 7

Wat ons betreft de lekkerste olijfolie met citroen waarbij de citroenen met de olijven mee geperst werden.

Favoriet

Limolio

€ 14,95
Favoriet
Favoriet

Limolio

€ 14,95

De beste combinatie tussen verse citroen en Extra Vergine Olijfolio. Tijdens het persen van deze olijfolie werden biologische Citroenen uit Sorrento meegeperst. Het citroensap mengt niet met de olijfolie, maar door het persen komen de etherische oliën uit de schillen vrij die met de olijfolie mengen. Dit zorgt voor een echte citroensmaak, die delicaat en fris is, met behoud van het karakter van olijfolie.

 

Ideaal voor salades, couscous, en alle soorten vis. Lekker op een stukje brood met ricotta en avocado.

 

Meer Conventino